Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Showbiz

Preminula ikona talijanske zabave, glumica i pjevačica Raffaella Carrà

- Raffaella nas je napustila. Otišla je u bolji svijet, gdje će njezina humanost, njezin nepogrešiv smijeh i njezin izvanredni talent zauvijek sjati, rekao je njen partner Sergio Japino
05. srpnja 2021. u 19:00 0 komentara 300 prikaza
Foto: Nick Zonna/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

Pjevačica, plesačica i glumica Raffaella Carrà, ikona talijanske televizije koja je revolucionirala zabavu, umrla je u 79. godini. Vijest o njenoj smrti objavio je njezin dugogodišnji partner Sergio Japino.

- Raffaella nas je napustila. Otišla je u bolji svijet, gdje će njezina humanost, njezin nepogrešiv smijeh i njezin izvanredni talent zauvijek sjati, rekao je.

Pravog imena Raffaella Pelloni rođena je 18. lipnja 1943. u Riminiju, a osim u Italiji bila je popularna u Španjolskoj i cijeloj Latinskoj Americi. 

Glumila je u desecima filmova između 1960. i 1970., a najpoznatiji je "Express Von Ryana" iz 1965. s Frankom Sinatrom. Iste godine Carrà je nastupila u glazbenoj komediji "Scaramouche".

Šezdesetih se godina počela pojavljivati na televiziji, nastupajući u emisijama poput Tempo di Danza, Il Paroliere i Questo Sconosciuto. Carrà je 1970. u emisiji "Io, Agata e Tu" pokrenula popularni ples "Tuca-tuca", zahvaljujući istoimenoj pjesmi.  

Godine 1984. tjednik L'Espresso opisao je Carru kao osobu kojoj se plješće više od predsjednika Pertinija, skuplju od nogometaša Michela Platinija i čudesniju od modernog sveca Pia.

Prije osam godina Carrà se vratila na televiziju, te je kao mentorica sudjelovala u talijanskoj verziji Voicea. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.