U 83. GODINI

Preminula glumica Raquel Welch, vijest o smrti potvrdili članovi obitelji

Raquel Welch
Profimedia
15.02.2023.
u 21:01

Popularnost je stekla ulogama u filmovima 'Fantastic Voyage' i 'One Million Years B.C.' u 1966 godini. Članovi obitelji potvrdili su da je zvijezda umrla nakon kratke i teške bolesti.

Američka glumica i internacionalni seks-simbol Raquel Welch preminula je u 83. godini. Popularnost je stekla ulogama u filmovima  'Fantastic Voyage' i 'One Million Years B.C.' u 1966 godini. Članovi obitelji potvrdili su da je zvijezda umrla nakon kratke i teške bolesti. 

Rođena je rođena kao Jo Raquel Tejada u Chicagu, u obitelji bolivijsko-irskog porijekla. Isprva glumi samo manje epizodne uloge, dok prva značajnija uloga stiže 1965. u filmu A Swingin' Summer, koja joj donosi ugovor s 20th Century Foxom. Slavu postiže ulogom Loane u povijesno-fantastičnom filmu One Million Years B.C. (1966.).

U filmu je izgovorila samo nekoliko rečenica, no ono što ju je proslavio bio je bikini od jelenje kože zbog kojeg je zacementirala status seks simbola. 

Nakon toga, postala je sve slavnija i jedna od najtraženijih glumica tijekom 60-ih i 70-ih. Brzo je počela osvajati i nagrade, a među njima se našao i zlatni globus za najbolju glumicu za njenu ulogu u filmu 'Tri mušketira'. 
Welch je također bila imenovana i jednom od 100 najseksi zvijezda u filmskoj povijesti prema časopisu Empire iz 1995. godine, a bila je na sličnoj listi časopisa Playboy.

Pojavila se i u 'The Cher Show-u' te je s legendarnom pjevačicom pjevala hit I'm a Woman 1975. godine. 

Nakon kraćih izleta u glazbu, gdje je objavila singl "This Girl's Back In Town", od 1990-ih nadalje uglavnom glumi u televizijskim serijama. Smatra se posljednjom filmskom zvijezdom koju je kreirao sistem studija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije