izazivanje prometne nesreće

Potvrđena optužnica protiv Tonyja Cetinskog. Prijeti mu 8 godina zatvora

Davor Puklavec/Pixsell
06.03.2019.
u 16:59

Nakon što je u siječnju ove godine protiv pjevača Tonyja Cetinskog pulsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u studenom 2017. godine, pulski je Općinski sud danas potvrdio optužnicu, javlja Glas Istre. 

Podsjetimo, Cetinski je izazvao nesreću u centru Rovinja u kojoj je poginuo 62-godišji Ibrahim Kevljani. 

Cetinskom se stavlja na teret da je, kršeći propise o sigurnosti prometa, nesreću sa smrtnom posljedicom prouzročio iz nehaja.

Optužen za ubojstvo iz nehaja, prijeti mu osam godina zatvora

Tereti ga se da je vozilom ulazio u taj zavoj a da se prethodno nije uvjerio može li tu radnju poduzeti na siguran način po druge sudionike u prometu. Također se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.

Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice, nego je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja.

Prema odredbama Kaznenog zakona, u slučaju da mu se pravomoćnom presudom dokaže krivnja, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora, prenosi Index.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije