potvrđeno:

"Pedeset nijansi sive" definitivno je najgori film godine

Zlatne maline
Foto: Reuters
1/2
28.02.2016.
u 13:37

Erotska uspješnica "Pedeset nijansi sive" osvojila je najviše Zlatnih malina (Razzie Awards), "nagrada" za najgora ostvarenja filmske industrije u protekloj godini i preimenovana je u "Pedeset nijansi smeća", dok je holivudska zvijezda Sylvester Stallone dočekao da mu organizatori odaju priznanje za napokon dobro odigranu ulogu i dodijele mu posebnu nagradu za "iskupljenje".

"Pedeset nijansi sive", film temeljen na bestselleru E.L. James i apsolutni hit studija Universal Pictures koji je zaradio 571 milijun dolara, dominirao je na proglašenju najgorih koje se tradicionalno organizira večer uoči Oscara. Glavni glumci Jamie Dornan i Dakota Johnson proglašeni su najgorim glumcem i glumicom, a film je ovjenčan i Malinom za najgori scenarij te zajedno s "Fantastičnom četvorkom" za najgori film.

Stallone (69) je glavni favorit za Oscara za sporednu ulogu u filmu "Creed" gdje reprizira svoju slavnu ulogu Rockyja Balboe, a Malinu je dobio za iskupljenje jer se od apsolutnog prvaka po broju tih "nagrada" pretvorio u legitimnog kandidata za Oscara, prenosi Hina

Stallone nije jedini čije će se ime spominjati tijekom istog vikenda na Malinama i na Oscarima. Eddie Redmayne, koji je dobio Malinu za najgoreg sporednog glumca za "Jupiter u usponu", lani je dobio Oscara za najboljeg glumca, a ove je godine ponovo nominiran za "Dansku djevojku". 

Šest glumaca prije njega osvojilo je prvo Malinu pa onda Oscara za neki drugi film, uključujući Halle Berry, Kevina Costnera i slavnog Laurencea Oliviera.

Najgorom glumicom proglašena je zvijezda "Teorije Velikog praska" Kaley Cuoco za dva filma: "Alvin i vjeverice 4" i "The Wedding Ringer", a najgori je redatelj "Fantastične četvorke" Josh Trank. 

Bila je ovo 36. dodjela Zlatnih malina. Rijetki koji se odvaže osobno doći po nagradu, dobivaju kipić u obliku maline postavljene na rolu "super osmice" poprskane zlatnom bojom. Nagrada vrijedi oko pet dolara, no to ne odražava njezinu potencijalnu vrijednost na eBayu.

O nominacijama i pobjednicima odlučuju glasovi 934 člana Razzie u 48 američkih država i u više od 20 stranih zemalja. Svi se mogu predbilježiti za glasovanje, a članarina je 40 dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?