OSAM KATEGORIJA

Održana spektakularna dodjela nagrada: Ovo su svi dobitnici Večernjakove ruže 2022.

Večernjakova ruža 2023
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/16
24.03.2023.
u 23:13

Brojni voditelji, glazbenici i novinari ovoga su petka prisustvovali ovoj dodjeli najprestižnije medijske nagrade u Hrvatskoj, a nagrade su se dijelile u osam kategorija

Večeras je u punom sjaju održana Večernjakova ruža 2022., a dodjela je tradicionalno održana u zagrebačkom HNK-u. Brojni voditelji, glazbenici i novinari ovoga su petka prisustvovali ovoj dodjeli najprestižnije medijske nagrade u Hrvatskoj, a nagrade su se dijelile u osam kategorija. 

U kategoriji Radijske emisije godine nagradu je osvojila emisija Purgeraj Radija Sljeme, a svima okupljenima zahvalila se Tanja Baran, autorica emisije. Purgeraj (Radio Sljeme) već nekoliko sezona utorkom u 15.30 sati u ovoj emisiji na popularan i zabavan način tematizira se zagrebački kulturni identitet, Zagreb u prošlosti i sadašnjosti, domicilno stanovništvo i dotepenci, aktualizira se zagrebačka kajkavština i glazba posvećena Zagrebu, a autorica je ove rado slušane emisije Tanja Baran.

 

 

U kategoriji 'Novo lice godine' Ružu je osvojila Lucija Judnić, mlada reporterka HRT-a. Lucija Judnić reporterka je HRT-a koja je dio ekipe informativnog programa, a dosad se već dokazala u brojnim zanimljivim prilozima i javljanjima uživo. Pokazala je da se može nositi i s najvećim izazovima, ali i da su spoj mladosti i iskustva dobitna kombinacija, a iako se uglavnom bavi ozbiljnim temama, krajem prošle godine gledatelji su zapazili njezine priloge u kojima se javljala s navijačkih punktova na kojima su navijači bodrili vatrene.

Nadalje, Digitalnu ružu osvojila je bilingualna teen serija JoomBoosa 'Outsiders'. Inače, radi se o JoomBoosovoj teen seriji s više od 4,5 milijuna pregleda na YouTubeu, jedan od najgledanijih digitalnih sadržaja u regiji koji je ostvario i veliki uspjeh na globalnom tržištu.

Za Radijsku emisiju godine čitatelji Večernjeg lista odabrali su pak Marija Lipovšeka Battifiacu. Mario Lipovšek Battifiaca je profesionalac, emotivac, zabavljač, miljenik je publike i najpoznatije lice i glas Radio Istre od prvog dana. Mario Lipovšek Battifiaca uvijek je rado slušan voditelj, spretan u dijalogu sa sugovornicima, snalažljiv, domišljat, poseban. Njegove su šihte u eteru garancija smijeha i dobre zabave te često nenadanih situacija koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža

Ruža za TV emisiju godine pripala je pak ekipi Dnevniku Nove TV. Radi se o neupitnom lideru i informativnoj emisiji koja uživa najveće povjerenje kod gledatelja već trinaest godina. Iz dana u dan vrhunski tim reportera, urednika i voditelja sve teme pokriva objektivno i nepristrano, a prošlu godinu dobili su i novi vrhunski studio te je došlo i do promjena termina s 19:15 na 19:00 sati.

U šestoj kategoriji, Ruži za Glumačko ostvarenje godine nagrada je pripala Goranu Markoviću, dok je nagrada za TV osobu godine pripala Mojmiri Pastorčić, voditeljici RTL Direkta. Goran Marković – Film "Sigurno mjesto" Jurja Lerotića koji je pretočio bolnu tragediju vlastite obitelji u scenarij filma zaslužuje sve nagrade koje je dobio, pa i kandidaturu za Oscara. Dio te zasluga definitivno ide Goranu Markoviću koji u toj emotivnoj priči o tome kako pokušaj samoubojstva utječe na cijelu obitelj, glumi “labilnoga” brata, osobu na rubu života. Pred njim je bio strahovito težak zadatak, a ostvario je ulogu koja se doista pamti. S druge strane, Mojmira Pastorčić dokazala se kao vrsna urednica i voditeljica, iako kaže da joj je bilo divno biti novinarka. Nakon što je gotovo dvije godine sa Šprajcom dijelila voditeljsku fotelju potpuno je preuzela RTL Direkt i dala emisiji novi zamah, zadržala stare i privukla nove gledatelje.

U posljednjoj kategoriji čiji je dobitnik bio objavljen na samom kraju dodjele, nagradu za Glazbenika godine osvojio je Matija Cvek. On je glazbenik kojega i kritika i publika naziva s pravom jednim od najboljih domaćih mladih izvođača. Nakon sjajnog debitantskog albuma cijelu prošlu godinu punio je koncertne dvorane u Hrvatskoj, a s Eni Jurišić otpjevao je duet „Trebaš li me“, skladbu koja je gotovo preko noći došla na ljestvice najslušanijih.

Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža

No, nisu samo dobitnici upotpunili ovu spektakularnu večer, već su se tu našli i brojni glazbenici koji su svojim izvedbama dodatno obogatili program. Tako je samu dodjelu otvorio bend Prljavo kazalište i to premijernom izvedbom njihove najnovije pjesme 'Stare navike'. Nastupila je i Jelena Veljača, kao i Toni Cetinski te bend Bend Vili & DeBili. Tijekom večeri okupljene su iznenadili i pjevači Matija Cvek i Dino Jelusić i to izvedbom pjesme 'Kladim se na nas' i 'Sve još miriše na nju' kao hommage Massimu i Akiju Rahimovskom, glazbenicima koji su preminuli, a iza sebe ostavili neizbrisiv trag i zadužili glazbenu industriju u Hrvatskoj.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije