SHRVANI NESREĆOM

O tragediji na setu progovorila Baldwinova supruga, javio se i ranjeni redatelj Joel iz bolnice

PA Images/Pixsell, Instagram
25.10.2021.
u 20:52

Redatelj Joel Souza, kojeg je na setu filma 'Rust' slučajno ranio Alec Baldwin o tragediji se oglasio iz bolnice, a glumčeva supruga Hilaria prvi puta u javnosti progovorila je putem Instagrama

Hilaria Baldwin, supruga glumca Aleca Baldwina (63) koji je na setu filma 'Rust' slučajno ranio redatelja Joela Souza (48) i usmrtio direktoricu fotografije Halynu Hutchins (42), rekla je kako joj se srce slama zbog tragične nesreće.

O svemu se odlučila oglasiti putem Instagrama.

- Moje srce je uz Halynu, njezinog muža, sina i obitelj. I uz mog Aleca. Kaže se "Nema riječi koje ovo mogu opisati" jer nema riječi koje mogu opisati taj šok i tu bol koju je donijela tako tragična nesreća - napisala je u objavi, prenosi 24sata.hr

Ovo je ujedno bila i prva javna objava glumčeve supruge nakon incidenta. Kako prenose strani mediji, ona se, čim je čula za nesreću, odmah uputila ka svome shrvanom suprugu.

Ranjeni redatelj Joel Souza iz bolnice se također oglasio o tragediji. Cijelog kobnog događaja se prisjetio u službenom pismenom iskazu koji je dao policiji.

- Joel je rekao da je Alec sjedio na klupi u crkvi na setu i vježbao izvlačenje pištolja iz pojasa i pucanje. Rekao je da je gledao preko Halynina ramena kad je čuo nešto što je zvučao kao udarac bičem, a zatim glasni pucanj - piše u iskazu koji je prenio Daily Mail.

Direktoricu fotografije Halynu Hutchins glumac je tada slučajno upucao u prsa.

- Joel se zatim maglovito sjeća kako se Hutchins požalila na svoj trbuh i kako ju je uhvatio za struk. Također je rekao i kako je počela padati unatrag. Pomogli su joj da se spusti na tlo - stoji u izjavi policiji.

Kamerman Reid Russel za vrijeme nesreće stajao je pored Halyne. U svome iskazu policiji rekao je da mu je Halyne, nakon što je upucana, rekla da ne osjeća noge.

Podsjetimo, Baldwin tijekom vježbi nije znao da u rukama drži napunjeni pištolj. Mislio je da se radi o rekvizitu, a izvori sa seta ispričali su da je nakon tragedije glumac satima bio neutješan.

Istraga je i dalje u tijeku, a član ekipe potvrdio je za Daily Mail i da je snimanje potpuno otkazano.

Baldwin u potpunosti surađuje s policijom, a pod istragom su i oružarka Hannah Gutierrez Reed (24) i pomoćnik redatelja Dave Halls. Mlađahna Hannah je kći poznatog holivudskog oružara Thella Reeda koji ju je za taj posao obučavao cijeli njezin život, što je i sama otkrila u jednom intervjuu.

U policijskim dokumentima vezanima za nesretni događaj na setu stoji kako je oružarka na kolica na setu snimanja stavila tri pištolja koja su trebala poslužiti kao rekviziti, dok je pomoćnik redatelja jedan od njih predao Baldwinu. Kaže da nije znao da je napunjen.

"Hladan pištolj", viknuo je Halls prije nego što je započelo snimanje što je značilo da je pištolj siguran za ispaljivanje za potrebe snimanja.

Samo nekoliko sekundi kasnije glumac je ispalio iz pištolja kobni metak.

Pirotehničar na snimanjima, Zak Knight, komentirao je kako je glumac ignorirao 'zlatno pravilo' sigurnosti na snimanju filma.

- Prvo i osnovno, na setu filma ne bi smjeli biti pravi meci. Drugo, svaka osoba koja koristi rekvizite morala bi prvo provjeriti je li sve u redu s njima. I treće, nema razloga da ispred bilo kakve vrste pištolja na snimanju bude bilo koja osoba - ispričao je.

Hutchns je iza sebe ostavila supruga Matthewa i devetogodišnjeg sina Androsa. Oni su se u Novom Meksiku susreli s Baldwinom i snimljeni su u zagrljaju. Matthew je rekao kako je redovito u kontaktu s Baldwinom i ne krivi ga za nesreću.

- Nema riječi kojima bih mogao izraziti šok i tugu nakon tragične nesreće u kojoj je život izgubila Halyna Hutchins, supruga, majka i naša cijenjena kolegica. Surađujem s policijom kako bismo utvrdili kako se točno ova tragedija dogodila. U kontaktu sam s njezinim suprugom te sam mu ponudio podršku - napisao je nakon nesreće Baldwin na svojem Twitteru.

Glumac je nakon nesreće otkazao sve projekte na kojima radi, a bliski izvor otkrio je i da se namjerava potpuno povući iz javnosti dok se ne oporavi od svega.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije