U Sarajevu održan LEDA BH Fashion Week

Na najvećem modnom događaju u BiH svoje kreacije prezentirali dizajneri iz BiH i Hrvatske

03.12.2023.
u 13:03

U sarajevskom hotelu Holiday održan je LEDA BH Fashion Week Sarajevo 2023., najveći modni događaj u Bosni i Hercegovini.  Ova modna manifestacija zatvorene je autorskom kolekcijom umjetnice i dizajnerice iz Sarajeva Tatjane Beho pod nazivom„Difficult Woman –Teška žena“. Kolekcija je oduševila veliki broj modnih dizajnera, stilista, utjecajnih ljudi, kreativaca i urednika. Tijekom 45. izdanja LEDA BH Fashion Week Sarajevo koji je održan u organizaciji Udruženja modnih kreatora BiH i izvršne produkcije Abc Models Mgmt International, publika u Sarajevu  imala je priliku uživati u bogatom modnom programu te zanimljivim i inovativnim autorskim kolekcijama.

Programski sadržaj tijekom tri dana održavanja bio je na razini svjetskih modnih događaja, a LEDA BH Fashion Week Sarajevo s razlogom je još jednom etiketiran kao jedna od najutjecajnija modna manifestacija u regiji. Ove godine, podržavajući nove talente i talente u usponu te održiva i odgovorna poduzeća, po prvi put pokrenula je  Voda LEDA! Ovogodišnji jesenji 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo svečano je otvorila Banjalučanka Blanka Zgonjanin s brendom „LOLITA BLANKA“. Prve večeri publika je imala priliku pogledati  i autorske kolekcije Allure by Lea, Ma Cheri, Jetlag Studio, Asya Handmade Kids Fashion, kao i izložbu autorske kolekcije Ivane Cvrlje, dizajnerice iz Sinja, sa svojom kolekcijom glamuroznih haljina.

Posebno oduševljenje publike druge večeri najposjećenijeg modnog događaja u BiH  izazvale su izložbe autorskih kolekcija Lejle Tabak, Nore Pehar, Amine Vehabović, Šejle Čampara, Etiquette by Melisa Hujić, Tihane Todić i brenda  Invictus.  Pored renomiranih domaćih I regionalnih dizajnera LEDA BH Fashion Week Sarajevo ima za cilj predstaviti nove, mlade I inovativne dizajnere te istodobno doprinijeti razvoju i promociji BH modne industrije. Predstavljene je I kolekcija Marijane Dukić iz Tomislavgrada. Revijama su nazočile brojne poznate osobe.

Ove godine DIGITAL EDITION donosi nove video-prezentacije koje će publika moći pogledati na modnoj platformi www.bhfwsa.com i www.abc-models.com, koja nudi jedinstven multimedijalni sadržaj, uključujući intervjue, revijalne i video prezentacije autorskih izložbi dizajnerskih kolekcija i domaćih obrtnika, poduzetnika malih domaćih brendova, high lights-e, trenutke iza scene. U sklopu video prezentacija predstavili su se Maja Knez, Dragana Todorović, Jana Art i Zlatarne Ena. ABC Models Mgmt International  i BH Fashion Week Sarajevo ove godine slavi 25 godina postojanja, tijekom kojih je predstavljeno više od dvije tisuće domaćih dizajnera i studenata modnog dizajna te više od 300 inozemnih dizajnera i  900 brendova na 60 gradskih lokacija u Sarajevu, a isto toliko lokacija u Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru, na kojima je prisustvovalo više od 400 tisuća posjetitelja, dok je u organizaciji BH FASHION WEEK-a do sada sudjelovalo više od 20 tisuća osoba. Realizirano je više od 25 humanitarnih akcija.

Udruženje manekena i modni kreatora BiH, Abc Models Mgmt International  i BH Fashion Week Sarajevo zahvaljuju svima koji podržali najveći modni događaj u  BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije