Milano

Modnu prijestolnicu osvojile torbice iz Tomislavgrada

08.10.2020.
u 21:41

Zahvaljujući Josipu Grabovcu, inače rođenom u Širokom Brijegu, brend My Lovely Bag dizajnerice Marije Perić iz Tomislavgrada stigao je pred modnu publiku i oduševio kritičare, kupce...

“Lockdown” u Italiji zbog pandemije koronavirusa, osim što je donio jako puno štete i, nažalost, žrtava trenutačnog neprijatelja broj 1 u svijetu, za sada, barem po nečemu gledam pozitivno, a to je protekli Milano Fashion Week. Digitalne prezentacije Osim digitalnih organiziranih prezentacija i modnih revija, i uživo je bilo dosta revija i prezentacija. Moj posao tijekom karantene u Italiji protekao je u organiziranju i radu s timom za mjesec rujan jer sam bio, kao i mnogi drugi, optimističan vjerujući kako će (tada za otprilike pola godine) biti sve u redu. Tako je i bilo, a iza nas je još jedan uspješan Milano Fashion Week. Na prvom mjestu su bren- dovi kojima ja, kao jedini scout s područja Balkana i sada Indije, dajem mogućnost predstaviti se na jedinoj profesionalnoj platformi u svijetu mode - Milano Fashion Weeku - milanskome Tjednu mode, u suradnji s mojom agencijom Emerging Talents Milano.

Ljeto koje sam proveo u Bosni i Hercegovini te Republici Hrvatskoj bilo je radno. Iskoristio sam ga i za potragu za našim domaćim brendovima u Bosni i Hercegovini, onim brendovima koji su spremni predstaviti se na toj platformi. Tu sam izdvojio brend My Lovely Bag domaće dizajnerice i vlasnice Marije Perić, inače Tomislavgrađanke, specijaliziran za ručnu izradu ženskih omiljenih modnih dodataka torbica, gdje smo nakon više sastanaka i preciziranja detalja odlučili ići korak naprijed. Taj korak je, sa si- gurnošću mogu reći, bio siguran. Zašto!? Nakon prezentacije tog domaćeg brenda, uz retrospektivu ranijih i najnovije jesenske ko- lekcije torbica, gdje sam i sam bio asistent, Marija Perić i My Lovely Bag u Milanu su dobili veliku publiku, od kritičara, preko kupaca od kojih su mnogi slavni glumci i drugih osoba iz javnog života ne samo Italije već i izvan nje.

Rade s ljubavlju

Njihov rad je s ljubavlju, i to se jasno dokazalo i u talijanskoj modnoj prijestolnici. Privukli su i jako mnogo medijske pozornosti, jednostavno, osvojili su ih, a na kraju je to potkrijepio i dolazak generalnoga konzula Bosne i Hercegovi- ne u Milanu Dragana Mihaljevića i vicekonzulice Jasne Martinčević koji su došli pozdraviti brend i na kraju dati potporu nama mladim koji radimo važan posao izvan naše male države i predstavljamo je u najboljem mogućem svjetlu.

Na kraju moram dodati da je veliku podršku dao i Cavaliere di Lavoro Mario Boselli, počasni predsjednik Camera Nazionale della Moda Italiana, kao i svih prethodnih godina. Osoba je to koja svih ovih godina pažljivo prati moj rad u talijanskoj prijestolnici mode, odnosno moj rad kao jedinoga akreditiranog novinara za Camera Nazionale della Moda Italiana trenutačno na Balkanu.

A dotad... Idemo u potragu za novim domaćim brendovima kako bismo Bosnu i Hercegovinu predstavili u najboljem mogućem, ovoga puta, modnom svjetlu. Vidimo se na sljedećem Milano Fashion Weeku!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije