objavljeni dokumenti

Merlin prvobitno tražio 462.000 KM za Novu godinu

Dino Merlin
Foto: N1
17.12.2016.
u 07:30

BiH kantautor i najveća regionalna zvijezda Dino Merlin uvest će građane BiH, ali i mnogobrojne turiste iz zemalja regije i Europe, u novu godinu koncertom na Trgu Bosne i Hercegovine, a sada je i potvrđeno da "čarobnjak" nije odmah pristao na iznos koji su mu ponudili grad kao organizator, potpomognut općinskim i županijskim parama.

Prva ponuda menadžmenta Dine Merlina Gradskoj upravi za "pružanje usluga organizacije dočeka Nove 2017. godine" iznosila je 462.150 KM. Ponuda je stigla na adresu Grada Sarajeva 31. listopada. Međutim, u Gradskoj upravi su smatrali da ponuda ovog pjevača znantno premašuje osigurana budžetska sredstva.

Uslijedili su novi pregovori. Iz Gradske uprave Grada Sarajeva su zahtijevali da Merlin dostavi novu ponudu u skladu sa raspoloživim budžetom Grada Sarajeva, a ostatak nedostajućih sredstava namiri kroz sponzorske ugovore, da preuzme obavezu financiranja usluga hitne pomoći, kao i osiguranje objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini lokacije na kojoj će se održati sam događaj. 

Pet dana nakon prve, uslijedila je i druga ponuda Magaze, ekskluzivnog zastupnika Dine Merlina, u iznosu od 250.000 KM sa PDV-om i sa novom lokacijom održavanja same manifestacije i to na Trgu BiH, piše N1. Doček Nove godine na otvorenom u Sarajevu tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva u suradnji sa sarajevskim općinama.

Također, očekuje se mnogo veći broj turista u Gradu na Miljacki nego što je bio slučaj u prethodnim godinama, što ne bi trebalo biti sporno, jer sponzori i daju novac da bi zaradili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?