čime će je suprug obradovati?

Melania Trump danas slavi 50. rođendan: Od manekenke do prve dame Amerike

melania trump
Reuters/PIXSELL
26.04.2020.
u 16:44

Hoće li javnost doznati kakvim je poklonom američki predsjednik Donald Trump obradovao svoju suprugu Melaniju za njezin 50. rođendan, teško je reći, treba se samo nadati da nije dobila neko dezinfekcijsko sredstvo kao lijek protiv koronavirusa ako se, ne daj Bože, zarazi.

Američka prva dama, rođena kao Melanija Knavs u slovenskom Novom Mestu, a odrasla u Sevnici, ove nedjelje slavi okrugli rođendan, prag prema srednjoj životnoj dobi. No, gospođa Trump sa 50 izgleda puno bolje nego brojne njezine vršnjakinje, što ne čudi s obzirom na njezinu još uvijek manekensku figuru, brigu koju posvećuje svom izgledu i garderobu od čije cijene boli glava, piše Slobodna Dalmacija. 

Sve to, dakako, nije nikakav problem kad se zna da se bogatstvo njezinog supruga procjenjuje na oko tri milijarde dolara, a i njezin bankovni račun, neovisno o Trumpovom, vrijedan je oko 50 milijuna dolara.

Jasno je onda da je iznos koji je lani potrošila na garderobu - oko 250.000 dolara, prava sitnica za predsjednički par, jednako kao i jakna talijanskog dizajnerskog dvojca Dolce & Gabbana koju je nosila na Siciliji u svibnju 2017. godine, a koštala je 51.000 dolara, koliki je godišnji prihod dobrog dijela američkih obitelji.

Slovenska mankenka radila je s agencijama u Milanu i Parizu prije nego što se 1996. preselila u New York. Pravo stalnog boravka u SAD-u dobila je 2001. godine, a 2006. je, nakon što se prethodne godine udala za Trumpa, dobila je američko državljanstvo. Melania je druga američka prva dama, nakon Louise Adams, koja nije rođena u SAD-u, prva koja je naturalizirana državljanka i prva čiji materinji jezik nije engleski.

Ona je i prva američka prva dama koja je pozirala naga, bilo je to tri godine prije nego što je upoznala Trumpa za jedan francuski muški magazin, a fotograf Jarl Ale de Basseville, koji ju je snimio u krevetu sa skandinavskom manekenkom Emmom Eriksson opisao je slike kao „ljepotu, ne pornografiju”.

Nakon što je postala američka državljanka, Melania je sponzorirala svoje roditelje, Viktora i Amaliju Knavs, koji su prošli kroz imigracijski proces zahvaljujući takozvanoj „lančanoj migraciji”, načinu kojeg predsjednik Trump kontinuirano kritizira.

Melania i Donald upoznali su se 1998. i započeli vezu u tijeku njegovog razvoda od druge supruge Marle Maples, prva je bila Ivana Trump. Razvod je finaliziran 1999., a Melania je nastavila s manekenskom karijerom.

Zaručili su se 2004., a 22. siječnja 2005. vjenčali su se u Palm Beachu na Floridi, nakon čega je slijedila zabava na Trumpovom imanju Mar-a-Lago. Među gostima su bili Rudy Giuliani, Heidi Klum, P. Diddy, Shaquille Oneal, Barbara Walters, Hillary i Bill Clinton...

Raskošno vjenčanje navodno je koštalo oko milijun dolara, Melania je nosila haljinu koju je kreirao John Galliano za kuću Dior, bila je ukrašena sa 1500 kristala i koštala je sto tisuća dolara, a gotovo sto kilograma teška vjenčana torta koštala je 50.000 dolara.

No, brak Trumpovih već godinama, a naročito od njegovog izbora za američkog predsjednika, je na klimavim nogama, stalno se spekulira o razvodu, Melania navodno nije željela da se on uopće kandidira za predsjednika i u noći izborne pobjede je plakala, ali ne od sreće.

Bila je zadovoljna svojim luksuznim životom uzdržavane žene, nije željela ulogu žene koja bi trebala biti uzor, nije željela napustiti raskoš penthousea u New Yorku i živjeti u staroj Bijeloj kući.

U toj kući navodno spavaju odvojeno, spavaonice im nisu čak ni na istom katu. Sada se priče o razvodu ponovno zahuktavaju, Melania bi, tvrdi se, mogla podnijeti zahtjev za razvodom ukoliko Trump ne bude ponovno izabran za predsjednika.

Upravo je predsjednička funkcija Melaniju spriječila da već prije okonča brak, a pojavile su se i priče kako prva dama ima aferu sa šefom osiguranja jedne tvrtke u Trump Toweru u New Yorku i da Donald za to zna, ali su se dogovorili da ostanu u braku do okončanja njegovog mandata jer se nikad nijedan američki predsjednik nije razveo dok je bio na toj dužnosti.

Nijedna od tvrdnji vezanih uz njihov brak i razvod nije dokazana, koliko je brak stabilan, nemoguće je reći, ali sasvim sigurno postoji predbračni ugovor koji strogo definira što će Melaniji pripasti u slučaju razvoda.

Tako je bilo i s prethodne dvije Trumpove supruge, a prema nekim spekulacijama, Melania bi u slučaju razvoda dobila 50 milijuna dolara i vjerojatno neku od Trumpovih nekretnina, plus godišnju alimentaciju, te skrbništvo i potporu za sina Barrona koji je rođen 20. ožujka 2006. godine.

Taj iznos je prava sitnica za Trumpa, ali možda predbračni ugovor sadrži i drugačije odredbe, možda je promijenjen nakon što je postao predsjednik kako bi se tijekom mandata održao privid bračnog sklada, američki brakorazvodni stručnjaci procjenjuju kako bi predsjednička funkcija mogla donijeti dodatnu financijsku korist trećoj supruzi.

Mnogi tvrde kako Melania ostaje u braku isključivo zbog sina Barrona i njegove dobrobiti, uvjerena je kako stabilno obiteljsko okruženje, ako se to može uopće tako nazvati, najbolje za njega budući da je razdoblje od očeva ulaska u Bijelu kuću i izloženost budnom oku javnosti već bilo dovoljno stresno za njega.

No, usprkos izdašnom iznosu i alimentaciji koju bi dobila razvodom, ima i onih koji su uvjereni kako to ipak ne bi bilo dovoljno za životni stil na koji se Melania navikla i zbog toga ostaje u braku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije