Halid Bešlić

Legenda je narodne glazbe: Ovo su detalji iz života pjevača kojeg svi vole

Avaz
03.10.2019.
u 16:17

Halid Bešlić je poznati bh. pjevač i legenda narodne glazbe. Rođen je 20. studenoga 1953. godine u zaseoku Vrapci kod Knežine u općini Sokolac. Odrastao je na Romaniji, a za svoje djetinjstvo kaže da je bilo sretno, mirno i bezbrižno. 

Jedan je od umjetnika čija popularnost ne prestaje, a njegove pjesme su jednako uspješne kod starije, kao i kod mlađe publike.  

Suprugu Sejdu upoznao je u vrijeme kad je snimio prvi singl. Ona je u početku radila u tvornici čokolade, a onda je napustila posao i posvetila se obitelji. Poslije su dobili sina Dinu, a Halid za svoju suprugu kaže da je stup obitelji i da ih jedino smrt može rastaviti. Želja im je bila da imaju još djece, ali Sejda nakon operacije tumora više nije mogla ostati trudna, piše Avaz. 

Halid je 2014. godine postao djed, njegov sin Dino i nevjesta Mahira dobili su blizance Lamiju i Belmina Kana. Rođenje blizanaca nazvao je najsretnijim trenutkom u životu, a nakon toga je prorijedio nastupe kako bi što više vremena proveo s obitelji..

Iste godine su velike poplave poharale Bosnu i Hercegovinu i mnogi građani su u nekoliko sekundi izgubili svoje domove, a kako bi im barem malo olakšao situaciju, Halid Bešlić ponudio im je smještaj u svom hotelu u Semizovcu.

Iza Halida je više od 30 godina duga karijera, tijekom koje je prodao nekoliko milijuna nosača zvuka i održao tisuće koncerata, na kojima su stotine tisuća vjernih fanova pjevale s njim njegove pjesme. Veliki broj tih koncerata bio je humanitarnog karaktera.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Majk
20:54 03.10.2019.

Sind izgleda ko prasac

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije