OBJAVILA PALAČA

Kralj Charles prvi put viđen u javnosti nakon dijagnoze: Pozitivan je nakon početka liječenja raka

Kralj Charles
Toby Melville/REUTERS
06.02.2024.
u 17:47

Koliko ja znam, on je toliko pozitivan da ne biste znali da ima neku bolest. Srećom, koliko se može reći, uočena je vrlo rano. On i njegovi liječnici su vrlo, vrlo pozitivni, kazao je obiteljski prijatelj.

Kralj Charles (75) boluje od raka, vijest je to koja je u ponedjeljak šokirala obožavatelje britanske kraljevske obitelji, a objavila ju je sama palača. Kralj je već započeo s liječenjem, a sada je i prvi put viđen u javnosti nakon objave dijagnoze. Charles III. viđen je u automobilu u društvu supruge, kraljice supruge Camile te je pozdravio okupljene.

Palača je kazala da je kralj dobro i na cijelu situaciju gleda pozitivno nakon što mu je dijagnosticiran rak. Kako piše Daily Mail, kraljeva bolest je rano uočena i prognoze su dobre. 

- Njegovo Veličanstvo je zahvalno svom medicinskom timu na njihovoj stručnoj skrbi i brzoj intervenciji, potpuno je pozitivno u vezi njegova liječenja te se raduje povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće. Koliko ja znam, on je toliko pozitivan da ne biste znali da ima neku bolest. Srećom, koliko se može reći, uočena je vrlo rano. On i njegovi liječnici su vrlo, vrlo pozitivni, kazao je obiteljski prijatelj. 

Charles je telefonom obavijestio užu obitelj, uključujući i sina Harryja koji će se vratiti iz svoje kuće u Kaliforniji kako bi vidio oca. Nije poznato gdje će vojvoda od Sussexa odsjesti kada posjeti Veliku Britaniju. Inače, Harryju treba prethodno dopuštenje Buckinghamske palače za boravak na kraljevskom imanju.

Kralj je jučer ujutro stigao u London sa svog imanja u Sandringhamu sa suprugom Camillom kako bi započeo ambulantno liječenje u nepoznatoj bolnici. Ona će cijelo vrijeme biti uz supruga, no inzistirala je da nastavi s javnim angažmanima. 

Podsjetimo, Kralj Charles prije nekoliko je dana bio podvrgnut operaciji i tada je Buckinghamska palača priopćila da je kralj tražio liječenje zbog povećane prostate, a radi se o korektivnom zahvatu. 

- Kao i tisuće muškaraca svake godine, kralj je tražio liječenje povećane prostate. Stanje Njegovog Veličanstva je benigno i otići će u bolnicu na korektivni zahvat. Kraljevi javni angažmani bit će odgođeni za kratko razdoblje oporavka - poručio je glasnogovornik kraljevske obitelji.  Otkrivanje detalja o zdravlju kralja za britansku je kuću neuobičajeno, no izvori iz palače tvrde da se kralj na ovaj potez odlučio kako bi potaknuo druge muškarce koji možda imaju simptome da se pregledaju.

U bolnici ga je posjećivala supruga Camilla i prije nego je Charles otpušten s liječenja izjavila je kako se njezin suprug osjeća odlično i veselio se povratku kući. Charles je operiran u privatnoj londonskoj klinici gdje je u isto vrijeme, samo na drugom odjelu, bila i njegova snaha Kate Middleton koja je u ovoj klinici bila zbog operacije abdomena. Do ove dijagnoze i nedavnog posjeta bolnici zbog povećane prostate, kralj Charles je bio dobrog zdravlja i tek povremeno je imao problema s bolovima u leđima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije