ovo je razlog

Kate Middleton tajila svoju operaciju dok je kralj Charles svoju unaprijed najavio

kralj charles
Reuters/Pixsell
27.01.2024.
u 10:09

Prije desetak dana u razmaku od samo nekoliko sati, britanska kraljevska obitelj objavila je informacija o zdravstvenim stanjima princeze Kate Middleton i kralja Charlesa. Naime, prvo su izašle vijesti o princezinoj operaciji abdomena gdje se navodi da je operacija Middleton već učinjena, a potom i o planovima za korektivni zahtjev kralja Charlesa. No, tamošnji mediji pišu o tome kako postoje velike razlike u ovim priopćenjima. I dok su vijesti o Kateinu zdravlju otkrivene tek nakon što je obavljena njezina planirana operacija, Charlesova je objava stigla prije planiranog zahvata, pa se mnogi pitaju zašto je to tako.

- Bilo je razumno biti otvoreniji u vezi s tim jer bi inače ljudi mogli pomisliti najgore - rekla je osoba iz palače za magazin People. Charlesu je kao monarhu zdravstveno stanje od velike važnosti, a njegova odluka da istakne svoju dijagnozu već je imala utjecaja. Naime, njegova objava potaknula je porast od čak tisuću posto pretraživanja informacija i članaka o povećanju prostate na mrežnoj stranici Nacionalne zdravstvene službe Ujedinjenog Kraljevstva.

Podsjetimo, Kate je podvrgnuta operaciji u privatnoj klinici u Londonu te je ona bila uspješna, a princeza bi ovih dana mogla ići na kućnu njegu koja će trajati tri mjeseca. 

Osim toga, kazali su i da operacije ne uključuje karcinom, no nisu otkrivali više detalja. BBC ističe i da zbog duljine boravka u bolnici i izjave Palače se može zaključiti da je Kateino stanje ozbiljno. U priopćenju je istaknuto i da je princeza svjesna interesa javnosti koji će izazvati njezina operacija, ali se nada da će javnost razumjeti da ona želi da sve bude što više normalno zbog njezine djece.
Tek kratko nakon toga, britanska kraljevska obitelj šokirala je obožavatelje i javnost novim priopćenjem u kojem stoji da je kralj tražio liječenje zbog povećanje prostate. BBC piše i da ova dijagnoza je uobičajena kod muškaraca starijih od 50 godina i obično nije ozbiljna. Osim toga, dodaju ne znači ni da pacijent ima povećani rizik od razvoja raka prostate.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije