Nikolićev jubilej

"Kad noć zamiriše" šesti studijski album Romea Nikolića

romeo
Foto: Stojan Lasić/Vecernji.ba
04.11.2014.
u 10:11

Romeo Nikolić objavio je prije nekoliko dana svoj šesti studijski album pod nazivom “Kad noć zamiriše”. Glazbenik koji ove godine slavi 40 godina glazbene karijere okupio je oko sebe provjerenu ekipu suradnika koji su mu pomogli snimiti iznimno kvalitetan nosač zvuka sastavljen od osam pjesama.

Naš Arsen

Album je sniman u studiju Damira Paraća, a uz Nikolića odsvirali su ga Dado Pandža, Mustafa Šantić, Perica Grujić, Jadranko Mikulić, Josip Joco Vukoja, Vedran Tomičić. Prateće vokale otpjevali su Alenka Milano, Željka Bošnjak i Selma Repeša. Uz naslovnu, na albumu se nalaze prekrasne balade “Slobodno me za sve krivi” autora Miljenka Buhača i “Bez tebe ne mogu disat’”. Svoje mjesto našla je i obrada hita Kemala Montena “Gitaro moja”, te prva pjesma koju je prije 30-ak godina napisao Nikolić “Jutro”.

- Kemal Monteno je bio moj uzor još od vremena kada sam se počeo baviti glazbom. On je naš Arsen Dedić. A što se tiče pjesme ‘Jutro’, uvijek sam mislio da su tuđe pjesme ljepše od mojih pa je do sada nikad nisam stavljao na svoje albume. U godini kad obilježavam ovaj jubilej odlučio sam je ipak uvrstiti u album i mislim da nisam pogriješio - kaže Nikolić, objavio je Vecernji.ba. Promociju albuma i prigodni rođendanski koncert u Mostaru, popularni Romeo planira održati u prvoj polovini sljedeće godine, najvjerojatnije u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. To će biti jedna lijepa glazbena večer na kojoj bi se publika trebala prisjetiti najvećih hitova iz njegove karijere poput “Lidije”, “Prvog plesa”, “Malo duše moje” i “Volim te anđele”.

Rezime karijere

Romeo je u karijeri svirao u nekoliko bendova: RMH, San, Maj i Fino društvo, a pozornicu je dijelio s mnogim poznatim hercegovačkim glazbenicima poput Josipa Pjevca, pokojnog Krešimira Sušca, Joze Novaka, Ivice Vinkovića...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije