modna ikona

Josipa Lisac danas slavi 71. rođendan, pronašli smo najekstravagantnija izdanja: 'Moj bunt traje od 18. godine'

14.02.2021.
u 14:39

Glazbena legenda i modna diva danas slavi 71. rođendan, a tim smo se povodom prisjetili njezinih genijalnih izdanja

Na Dan zaljubljenih, rođendan slavi i naša prava diva, legendarna Josipa Lisac, a 2021. godina rezervirana je za 71 svjećicu na rođendanskoj torti. Josipa je prava inspiracija, kako glazbena i modna, tako i životna. Legendarna glazbenica ove će godine na svoj rođendan održati virtualni koncert povodom Dana zaljubljenih, na kojem će publiku diljem svijeta provesti kroz svoje svevremenske pjesme. 

Josipa je za 24sata prije nekoliko godina prokomentirala svoje uzbuđenje prije svakog koncerta:

- Svaki koncert nosi neke nove trenutke. Još  sam u ozračju kao da prije ništa nije bilo, kao da mi je to prvi put da ću održati koncert. To je određeno uzbuđenje koje je apsolutno potrebno, a koje donosi spoznaju da sve što si dobio na dar nisi napravio zdravo za gotovo i iziskuje buduća ulaganja i upornost i rad. Posjedujem čak i dozu pozitivna straha koja me tjera da sve dobro napravim. Zapravo uvijek želim da to bude na razini jer se ispod toga ne smije. To je sve zasluga rada i dugogodišnje ljubavi između svih nas koji smo se našli i progovaramo zajedničkim jezikom. To je vjera u dobro, vjera u ono što radiš, to je ljubav.

Uz Josipino ime uvijek se veže i ono Karla Metikoša. Njih su dvoje ispričali jednu od najljepših ljubavni priča, a Karlo je bio njezin poslovni suradnik, ali i ljubav njezina života. U intervjuu za 24sata ranije je rekla: 

- S Karlom mi je svaki dan bio kao Božić. Od njega sam dobila sve što sam ikad željela od jednog muškarca i ja s tom ljubavi živim sve ove godine!  

FOTO: JOSIPALISAC.COM

Josipa je za Gloriju rekla jednu od rečenica kojih se prisjetimo često, a osobito na današnji dan, Valentinovo i njezin rođendan: 

- Ljubav se definitivno živi. Ja sam srećom svoju ljubav živjela i još uvijek je živim. Sad će meni netko reći: "Kako? Ali smrt vas je razdvojila. Uzela ti ga je,", a ja ću reći: "Pa i nije. Jer, koliko mi je toga ostavio!".

Josipa Lisac velika je i modna ikona, a u galeriji smo se prisjetili njezinih odličnih izdanja - desetljećima je vjerna svojem izirčaju. Ranije smo pisali kako Josipa još od kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća nosi šešire s potpisom dizajnerice Staše Čimbur.

FOTO: JOSIPALISAC.COM

Zagrebačka primijenjena umjetnica i kitničarka za Novi list ranije je izjavila da suradnja nje i glazbenice traje još od kraja osamdesetih godina:

- Ja radim šešire različitih stilova tako da bi mnogi šeširi mogli odabrati svoju "nositeljicu", a ona bi pak definitivno imala svoj unikat.

Koliko su šeširi njezin zaštitni znak najbolje govori činjenica da je nekoliko primjeraka prikazano i na izložbi "All You Need Is a Hat" u Muzeju za umjetnost i obrt, a njezino strast prema istima potvrđuje i izjava koju je dala za HTV:

- Dama bi trebala uvijek nositi šešir. Tako sam si nekako ja to zamislila još odavno, a onda, kad sam upoznala Stašu Čimbur i njenu kreativnost i njenu zaljubljenost, njen zanos i nadasve njenu darovitost, sve mi se dopalo. Josipa Lisac voli i šešire s potpisom mnogima omiljenog brenda Kobali, čija je dizajnerica Nada Kobali preminula na ljeto pretprošle godine, a šešire je kreirala s neviđenom strašću. Svojim stilom Josipa Kobali bila je uvijek ispred svojeg vremena, a njezin nam modni izričaj nikako ne može dosaditi, već nas uvijek iznova iznenadi i oduševi. Iako je za 24sata ranije izjavila kako joj često kažu da je ispred svog vemena, no ona ne misli tako - već da je u vremenu, a drugi samo kasne, fotografije iz prošlosti koje nerijetko objavljuje na svojem profilu na Instagramu, dokazuju suprotno.

Još jedan pridjev koji se veže uz njezin stil je "ekscentričan", a kako smo ranije pisalo, za 24sata je ispričala da su se bunt i potreba za eksentrišnošću kod nje pojavili već u 18. godini, a do danas se ništa nije promijenilo: 

- I danas sam buntovna, ne mogu prihvatiti ovu sredinu, zapravo, ovu realnost koja me okružuje. Ja imam svoj svijet, svoj otok. Lako je otići i napustiti sve, ali ajde ti napravi pusti otok u ovoj realnosti, u ovom zvjerinjaku. To je teško.

Osim o modi i stilu, od Josipe Lisac mnogo možemo naučiti i o pogledu na život. Ono što je njoj bitno su lijepa riječ osmijeh, gesta, čovjek, ljudskost, toplina, jednostavno - svečanost života. U velikom intervjuu za 24sata je rekla: 

- Sigurno je da nosim mlad, zdravi duh u sebi, da tu godine uopće nisu važne. Uvijek je bilo važno da si zdrav, kako se osjećaš i kako nosiš sebe. Kad odašilješ takve poruke, dolaze ti takve osobe. Oko mene je jako mnogo mladog svijeta i vrlo dobro se razumijemo. 

Dodala je da se i uvijek borila da ne bude depresivna i da depresija ne dođe do nje, a ona je pokušava otjerati zdravim duhom i osmijehom, kao i ravnotežom racija i emocija koja joj pomaže da se odupre svemu negativnome.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije