Novi uspjeh

Inovatoru Miličeviću srebro za masku za varenje

inovator
Foto: Vecernji.ba
15.12.2014.
u 10:19

Na međunarodnoj izložbi inovacija u Kuvajtu inovatori su ostvarili bolje rezultate nego na svih dosadašnjih 160 izložbi. Stoga će Kuvajćani i sljedeće godine pokrivati sve troškove sudjelovanja inovatora čija znanja, nažalost, na domaćem terenu u BiH ne prepoznaju.

S izložbe u Kuvajtu u BiH je stiglo sedam priznanja. Najveću pozornost privukle su inovacije Branka Milićevića iz Posušja - maska za varenje s mnogim pogodnostima, te Avde Halilovića iz Kladnja - higijenski podmetač za glavu na sjedištima s naslonjačem.

Zainteresirani mnogi

Za njihova postignuća zainteresirani su mnogi poslovni ljudi iz svijeta. Prema riječima Mladena Karića, potpredsjednika Asocijacije inovatora BiH, na izložbama obično jedna trećina inovacija bude nagrađena a ovaj put od njih deset, sedam je osvojilo priznanje. Posušanin Branko Milićević se ponovno iskazao osvojivši srebrnu medalju. On je i do sada osvajao visoka priznanja. Izjavio je kako u BiH inovatori nemaju prave potpore te dodao:

- Ova nagrada je značajnija od svih ostalih koje sam do sada osvojio, a tijekom ovog sajma razgovaralo se i o otkupu gotovog proizvoda. To je korak više prema pokretanju proizvodnje.

Podržati projekte

Za pokretanje proizvodnje potrebna su manja financijska sredstva. Svjestan sam vremena i prilika u kojima živimo, a s obzirom na ranija iskustva, skeptičan sam hoće li doći do njezinog pokretanja, osobito stoga što bi se to trebalo dogoditi za idućih pet mjeseci, istaknuo je Milićević, piše Večernji list. Nakon svega, konačno je vrijeme za maksimalnu podršku ovakvim projektima. 

Komentara 1

BO
Bogodol
14:20 18.12.2014.

Dotični novinar bi morao znati da je ispravno reći "maska za zavarivanje" a ne reći maska za varenje.Davno prije 40-tak godina dok sam studirao i na ispitu sam govorio "varenje2, a profesor Ljubomir Beara (brat od golmana Vladimira Beare) mi rekao da se predmet zove "Zavarivanje", a "Varenje je u stomaku", i od tada uvijek upotriebljavam izraz zavarivanje, zavar, a ne varenje ili var.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije