‘Oldstock’

Ikone 70-ih na jednom mjestu

07.10.2016.
u 07:00

Bob Dylan, Paul McCartney, Roger Waters, Neil Young, The Who i Rolling Stones nastupit će na festivalu Desert Trip u Kaliforniji koji se otvara večeras i prvi je glazbeni festival koji će na istoj pozornici okupiti neke od glazbenih legendi 70-ih. Desert Trip festival održat će se dva vikenda zaredom u Empire Polo Club u mjestu Indio u Kaliforniji, poznatom po proljetnom festivalu glazbe i umjetnosti Coachella. Dylan i Rolling Stones nastupit će 7. i 14. listopada; McCartney i Young 8. i 15., a The Who i Waters 9. i 16. listopada.

Unatoč tomu što će ‘megafestival’, kako ga neki već nazivaju, okupiti glazbenike i njihove fanove iz 70-ih, organizatori ističu da to neće biti kopija Woodstocka. Najavljuju moderno festivalsko iskustvo s današnjom tehnologijom, ali sve će biti usmjereno prema starijoj publici. Posjetitelji će umjesto ulaznice dobiti šifrirane narukvice za ulazak u prostor festivala, mobilnu aplikaciju za praćenje nastupa i popratnih događaja koji uključuju masažu, jutarnju jogu, festival hrane, svečane večere za 800 osoba.

Mediji navode da je prosječna dob izvođača 72 godine te sugeriraju da bi se festival trebao zvati Oldchella ili pak Oldstock u aluziji na nenadmašni Woodstock iz 1969. Ulaznice su rasprodane, a procjene najavljuju da bi zarada mogla biti rekordna i dosegnuti 100 mil. dolara.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije