Naslovnica Showbiz

Grob Toše Proeskog se raspada

20. svibnja 2017. u 21:00 0 komentara 424 prikaza

Grob nikad prežaljenog makedonskog slavuja Toše Proeskog u raspadnutom je stanju, nema još ni nadgrobne ploče, a prekriven je tepihom od umjetne trave, prikazano je u u emisiji "360 stepeni" na makedonskoj Alsat-M televiziji.

Deset godina kasnije, Toše se još uvijek nalazi u improviziranoj grobnici koja se nalazi na Gumenju, iznad rodnog Kruševa, kao da je potpuno zaboravljen. Grobnica je popločana betonskim pločama, koje polako propadaju, a improvizirana metalna konstrukcija je pokrivena i ograđena plastikom i najlonom, piše srpski Blic koji je i prije pet godina zatekao isto stanje.

Grob je prekriven gomilom cvijeća i igračaka koje obožavatelji svakodnevno ostavljaju, ali ljudi koji se brinu o Tošinom grobu kažu da ne mogu igračkama "maskirati" sve ono što propada.

Skupština Makedonije je 2008. godine, niti godinu dana nakon njegove pogibije, donijela odluku o izgradnji memorijalnog spomenika. Sa sredstvima iz budžeta, spomenik je trebao biti gotov za dvije godine. Od tada je prošlo skoro deset godina, a Toše i dalje počiva u grobu koji nema niti nadgrobnu ploču. 

Video možete pogledati OVDJE

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.