Laskavu titulu Miss Hrvatske 2023. ponijela je 25-godišnja Tomislava Dukić iz Tomislavgrada i tako nastavila stopama Anice Martinović Kovač i Katarine Mamić

Fenomen Duvna zvan - ljepota: Nakon Anice i Katarine, najljepša Hrvatica je Tomislava

29.11.2023.
u 16:20

Na izboru za najljepšu Hrvaticu ponovno je pobijedila Duvanjka! Laskava titula Miss Hrvatske 2023. pripala je Tomislavi Dukić iz Tomislavgrada, piše Večernji list BiH. Ona će predstavljati Hrvatsku na izboru za Miss svijeta, kao Duvanjka Anica Martinović 1995. godine i Katarina Mamić, podrijetlom iz Tomislavgrada, 2019. godine. Zvuči gotovo nevjerojatno da su za Miss Hrvatske za Miss svijeta izabrane tri Duvanjke.

Izbori ljepote

Tomislava Dukić rođena je prije 25 godina, završila je Kineziološki fakultet u Splitu, jako je disciplinirana i posvećena sportu te zdravom načinu života. Ističe kako je jako važno voditi računa o vlastitom tijelu. Tomislava Dukić voli putovati, a sljedeće putovanje vodi je na izbor za Miss svijeta 2023. Imat će jedinstvenu prigodu upoznati utjecajne osobe iz svijeta modelinga, što joj može puno značiti u njezinim budućim projektima. Tomislava će na najljepši način predstavljati ljepotu Hrvatica, ali i djevojaka iz Duvna, kao što su to uradile njezine prethodnice Anica Martinović (udana Kovač) i Katarina Mamić. Anica se 1995. godine okitila lentom prve pratilje Miss svijeta. Sjećamo se dana prije tog izbora u Sun Cityju kad smo razgovarali s Aničinim ocem Ivanom. Kazao nam je kako je sanjao Anicu s krunom. To smo objavili u Večernjaku, a navečer smo u televizijskom prijenosu vidjeli Anicu s krunom prve pratilje.

Na izbor za Miss Hrvatske 2023. Tomislava Dukić plasirala se kao Miss hrvatske dijaspore. Taj izbor održan je u rujnu u dvorani "Gospodar prstenova" u Tomislavgradu.

Za Miss Hrvatske 2019. godine izabrana je 22-godišnja brineta Katarina Mamić, tada studentica novinarstva, koja se u slobodno vrijeme bavila modelingom, a bila je predstavnica Ličko-senjske županije. Katarina Mamić podrijetlom je Duvanjka iz okolice Buškog jezera. Katarinin otac Ivan je iz Miljkova Polja, koje pripada župi Vinica, majka Anita je iz Velike Mlake, a žive u Zagrebu.

Inače, Tomislavgrad ima jako bogatu tradiciju u izborima ljepote. Tradicionalno se u tom gradu održava izbor najljepše Hrvatice izvan Hrvatske u narodnoj nošnji. Prije nego je Anica bljesnula na izboru za Miss svijeta, na području Duvna održavani su izbori ljepote. Duvnjaci se vole pohvaliti pričom kako na jednom lokalnom duvanjskom izboru ljepote Anica Martinović, buduća prva pratilja Miss svijeta, nije pobijedila, čak nije kao u Sun Cityju bila prva pratilja. Sjećamo se izbora ljepote u Tomislavgradu. Sudjelovali smo u organizaciji izbora za Miss Hercegovine te izbora za Kraljicu Hrvatske. Sjećamo se da su u Njemačkoj na izborima za Miss dijaspore Duvanjke znale osvojile lente.

Sestra Petra

Na izboru ljepote Lice s naslovnice by Anica Kovač – Miss Mepas Malla, održanom 2012. u tom trgovačkom centru u Mostaru, trijumfirala je Petra Dukić iz Tomislavgrada. Pobjedničku krunu Petri je uručila Anica Kovač. Zanimljivo, nova Miss Hrvatske Tomislava Dukić mlađa je sestra Petre Dukić, koja s mužem i dvoje djece živi u Švicarskoj. Čuli smo se telefonom s njihovom majkom Vjekoslavom Dukić: - Ne znam što bih vam rekla, uzbuđena sam. Lijepo je sve to! Duvanjke rađaju lijepe djevojke. Ne treba se nimalo čuditi ako opet neka mlada, lijepa djevojka iz Tomislavgrada postane pobjednica nekog od izbora ljepote.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije