PRISTOJNI NOVCI

Evo koliku mirovinu će primati Šabanova udovica

Instagram
03.04.2019.
u 11:56

Nakon tragične automobilske nesreće u kojoj je glazbenik Šaban Šaulić izgubio život, njegova udovica Goca Šaulić nije lako prihvaćala nastavak života, a tu je bilo i pitanje mirovine preminulog pjevača.

Samo mjesec dana nakon što je pjevač zabavne glazbe Šaban Šaulić preminuo u tragičnoj prometnoj nesreći, njegova udovica Gordana Šaulić dobila je rješenje o penziji koju će ubuduće primati. 

Naime, Šaulić je nekoliko desetljeća uplaćivao doprinose u Austriji na osnovu čega će njegova supruga Goca dobivati mirovinu od 3.600 eura mjesečno, prenosi Alo.rs od izvora bliskog obitelji.

- Šaban je više od 30 godina uplaćivao doprinose i plaćao porez u Austriji, zbog čega je stekao austrijsku mirovinu. Nažalost, nije stigao u njoj uživati jer je prerano otišao, ali je zato njegovu mirovinu nasljedila Goca - rekao je izvor blizak obitelji Šaulić za Alo.rs.

Iako se ovaj iznos ne može mjeriti s mjesečnim primanjima koje je Šaban tijekom života zarađivao od glazbe, u neku ruku ovo je utjeha obitelji što ipak neće ostati bez novca. 

- Šaban je mjesečno zarađivao honorare kakvim se malo koji pjevač mogao pohvaliti. Bio je jedan od omiljenih pjevača na romskim veseljima, a za nekoliko sati pjevanja na svadbama dobivao je honorare i do 15.000 eura - priča dalje isti izvor i dodaje kako Goca vjerojatno neće moći trgovati nekretninama kao ranije, ali će imati Šabanovu mirovinu od koje će moći pristojno živjeti. Ističe da se Šabanova odluka da doprinose uplaćuje u Austriji, gdje je živio 90-ih godina prošlog stoljeća, ispostavila kao pametan potez. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije