23. album

Eric Clapton sutra objavljuje novi album “I Still Do”, promo-turneje neće biti

Eric Clapton
19.05.2016.
u 11:00

Gitarist Eric Clapton izdao je novi, 23. album pod nazivom “I Still Do”. Slavni glazbenik izjavio je kako neće putovati i održati turneju, rekavši da je to iza njega.

Producent albuma je Glyn Johns koji je prethodno radio s grupama The Rolling Stones, Eagles, Led Zeppelin i The Who, a s Claptonom je radio na čuvenom albumu “Slowhand” iz 1977. godine na kojemu su najveći Claptonovi hitovi poput “Cocaine”, “Wonderful Tonight” i “Lay Down Sally”.

Pijan u studiju

“Drago mi je što sam dobio priliku raditi s Glynom Johnsom ponovno, i to na 40. obljetnicu objave albuma “Slowhand”, rekao je Clapton u priopćenju.

Inače, za rad na tom albumu kružila je anegdota da su Clapton i njegov bend cijelo vrijeme tijekom snimanja u studiju bili pijani, ali da je Johns toliko volio gitarista da je uspio izvući najbolje od njega u tom trenutku.

Na albumu su, uz ostale, svirali provjereni Claptonovi suradnici, uključujući bubnjara Henryja Spinettija, basista Davea Bronzea, gitarista Andyja Fairweathera Lowa i orguljaša Paula Carracka. Na novom albumu naći će se Claptonovi originali, ali i obrade suvremenika i vječnih inspiracija. U ovom slučaju to su J. J. Cale, Bob Dylan (“I Dreamed I Saw St. Augustine”) i Robert Johnson (“Stones in My Passway”). Na albumu je skriveno i jedno iznenađenje: u pjesmi “I Will Be There” čut ćete glas i gitaru pokojnog Georgea Harrisona, ovdje potpisanog kao L’Angelo Mysterioso, pseudonimom koji je koristio 1969. i na albumu “Goodbye” grupe Cream.

Vječne inspiracije

Naslovnicu, odnosno Claptonov portret, potpisuje Peter Blake, jedan od autora antologijske naslovnice “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” The Beatlesa.

Novi album izaći će 20. svibnja u suradnji sa Surfdog Recordsom. Legendarni umjetnik jedini je glazbenik koji je tri puta primljen u Kuću slavnih Rock ‘n’ Rolla. Glazbeni kritičari i publika smatraju ga jednim od deset najvećih gitarista svih vremena. Clapton je rangiran kao drugi na Rolling Stonesovoj listi najvećih gitarista svih vremena i kao 53. na njihovoj listi 100 najvećih umjetnika svih vremena. Iako se Claptonov glazbeni stil s vremenom mijenjao, uvijek je zadržao dio blues korijena. Clapton je bio i inovator u nekim od faza svoje karijere, kao što je blues-rock faza s Bluesbreakersima Jona Mayalla i Yardbirdsima ili psihodelični rock s grupom Cream.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije