mjere predostrožnosti

Britanski princ Philip (98) primljen u londonsku bolnicu

Profimedia
20.12.2019.
u 16:44

Princ Philip, suprug kraljice Elizabeth II, primljen je u londonsku bolnicu "iz mjera predostrožnosti", priopćila je Buckinghamska palača u petak.

Palača navodi u priopćenju da je 98-godišnji Philip primljen u bolnicu Kralj Edward VII radi promatranja i liječenja predpostojećeg stanja.

On se nalazio na imanju Sandrigham kraljevske obitelji u istočnoj Engleskoj, gdje kraljica i njezina obitelj obično provode Božić. Devedesettrogodišnja kraljica otputovala je u Sandrigham iz Londona u petak ujutro nakon što je jučer nazočila otvaranju parlamenta u Londonu.

Palača je prioćila da Philip nije prebačen ambulantnim vozilom i da nije riječ o izvanrednom prijemu. Očekuje se da vojvoda ostane u bolnici nekoliko dana.

Philip, također poznat kao vojvoda od Edinburgha, vjenčao se za Elizabeth 1947. i najdugovječniji je bračni drug monarha u britanskoj povjesti.

On je prekinuo svaki javni angažman u 2017. godini, prenosi Associated Press.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije