Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Showbiz

Blogeri imaju priznatiji status izvan BiH

07. rujna 2015. u 10:25 0 komentara 54 prikaza
cyberbosanka
Foto: Screenshot

Hana Kazazović je Zeničanka koja je u svijetu bloga poznata kao Cyberbosanka, a o svijetu bloga govorila je u Novom danu.

Sa svijetom interneta susrela se 1995. godine, a blog je počela pisati od 2009. godine. U početku je taj blog bio mjesto na kojem je pisala svoja razmišljanja i saznanja o svemu što je okružuje. Danas je to kutak za one koji žele da ostvare svoj puni životni potencijal i da žive život kakav žele i sanjaju. Na pitanje je li BiH još uvijek puna predrasuda prema onome što radi je kazala: "Ja još uvijek ne zarađujem od bloga, ali činjenica je da pojam blogera u BiH nije baš prepoznat i uvijek moram objašnjavati šta je to i još uvijek je to poprilično nepoznato kod nas. To je moj hobi gdje svoja razmišljanja objavljujem na internetu i to svako može pričati".

Na pitanje koliko je "blogerski zanat" cijenjen u BiH i izvan granica BiH je rekla: "Puno više je cijenjen izvan zemlje. Ja sam pišući blog posjetila mnoge konferencije gdje sam čula i naučila mnogo stvari koje su mi pomogle u životu. Čim iziđete izvan granica BiH, blogerski zanat je više cijenjen i blogeri imaju priznatiji status nego u BiH, puno su ozbiljnije prihvaćeni i u sferi biznisa, politike. Imaju neku ulogu u svemu".

O tome dobiva li proizvode ukoliko napiše pozitivnu recenciju je kazala: "Prije nekoliko godina sam donijela odluku da ne želim negativnosti u životu, tako da se trudim izbjegavati negativne stvari pa tako i negativne recenzije. Napišem tekst ako sam zadovoljna proizvodom, a ukoliko nisam zadovoljna, vratim proizvod, ne želeći pisati negativne recenzije".

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.