ALEKSEEV

Bjelorusi protiv svog predstavnika na Eurosongu, reagirao i predsjednik

23.03.2018.
u 15:00

- Ne vidim problem da Bjelorusiju predstavlja Ukrajinac. Nema ničeg lošeg u tome, naročito ako on dolazi iz Ukrajine ili Rusije - rekao je Lukašenko i dodao kako će zbog njegove popularnosti u tim zemljama sigurno dobiti više bodova.

Ni ovogodišnji Eurosong ne može proći bez kontroverznih natjecatelja, a jedan od njih je bjeloruski predstavnik Alekseev. Riječ je o ukrajinskom pjevaču koji je pobijedio na bjeloruskom izboru za Eurosong. 

Premda je 11 drugih izvođača prijetilo da će se povući s natjecanja ako se Alekseevu dopusti da pjeva, to se nije dogodilo, a Ukrajinac je na kraju slavio. U Bjelorusiji se zbog toga podigla prašina i veliki dio javnosti govorio je kako bi Bjelorusiju trebao predstavljati samo njihov državljanin. Problem je postao toliko velik, da je svoje mišljenje rekao i bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko. 

 

 

-  Ne vidim problem da Bjelorusiju predstavlja Ukrajinac. Nema ničeg lošeg u tome, naročito ako on dolazi iz Ukrajine ili Rusije - rekao je Lukašenko i dodao kako će zbog njegove popularnosti u tim zemljama sigurno dobiti više bodova.

Osim toga, Alekseevu se zamjerilo i to da je njegova pjesma "Forever" već izvedena.  Naime, pjevač na repertoaru već ima pjesmu na ruskom koja se zove "Navsegda". Alekseev ju je skratio i preveo na engleski, a po propozicijama natjecanja za Eurosong se mogu prijaviti samo pjesme nastale nakon 1. rujna 2017.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije