MISTERIOZNE OKOLNOSTI

Bila je jedna od najvećih zvijezda bivše zemlje, a njena tragična smrt u 37. godini je sve šokirala

11.10.2022.
u 08:01

Silvana Armenulić je preminula u automobilskoj nesreći na autocesti Beograd-Niš, kod mjesta Kolari, a u toj nesreći je poginula i njezina sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je i vozio auto

Na jučerašnji dan prije 46 godina u stravičnoj prometnoj nesreći preminula je Silvana Armenulić, jedna od najpopularnijih pjevačica bivše države, čiji je život opisan i u filmskom hitu "Toma" Dragana Bjelogrlića.  

Silvana je preminula u 37. godini u automobilskoj nesreći na  autocesti Beograd-Niš, kod mjesta Kolari, a u toj nesreći je poginula i njezina sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je i vozio auto. 

Istraga i rekonstrukcija nesreće doveli su do zaključka kako se vozilo u kojem su bili Silvana, njezina sestra i Rade Jašarević, kretalo brzinom od 150 km/h i iznenada je u jednom trenutku vozilo skrenulo u suprotnu traku i došlo je do sudara, a kamion koji je dolazi iz suprotnog smjera nije stigao ne vrijeme zakočiti. 

 

- Svi smo bili iznenađeni što je Rade sjeo za volan. On je uvijek spavao kad ga netko vozi, stalno je bio umoran i neispavan. Također, bio je plašljiv i loš vozač. Silvani je, sigurno, bilo dosta loše kad je njemu ustupila – ispričao je jednom prilikom glazbenik Ljubiša Pavković. Naime, Silvana je prije polaska na put imala glavobolju i nije se osjećala dobro i zato je vozačko mjesto prepustila Jašareviću. Poslije su se pojavile određena nagađanja kako ova prometna nesreća nije bila nesretan slučaj i mnogi su bili uvjereni kako se radi o planiranom ubojstvu.  

Te godine je Silvana bila na meti brojnih kritika jer se u novogodišnjem programu pojavila u kupaćem kostimu, a pisalo se i kako je neposredno prije nesreće imala problema i s jednim službenikom državne sigurnosti koji je navodno pokazivao simpatije prema Silvani i nije mogao prihvatiti što ga je odbijala jer je bila u braku s tenisačem Radmilom Armenulićem.  

Na društvenim mrežama je isplivala stara fotografija s mjesta nesreće na kojoj se jasno vidi potpuno smrskan automobil u kojem je bila nesretna pjevačica.  
Silvana i Toma Zdravković upoznali tako što ga je, tada 19-godišnja pjevačica, srela promrzlog na klupi u Leskovcu, a nakon što joj je on priznao da voli pjevati, odvela ga je na svoj nastup. I sama je tada bila ne početku karijere, a Tomi je pomogla da se probije. Kako smo mogli i vidjeti u filmu, Toma je cijelo vrijeme bio nesretno zaljubljen u Silvanu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije