ODLUKA

BiH se vraća na Eurosong u 2014. godini

eurosong (1)
Foto: AFP/Pixsell
18.11.2013.
u 15:45

HRT je prošle godine odustao od aktivnog sudjelovanja iz financijskih razloga

Poslovodni odbor Radio-televizije Bosne i Hercegovine donio je odluku kojom su otvorena vrata za sudjelovanje Bosne i Hercegovine na 59. natjecanju za Pjesmu Eurovizije u Kopenhagenu.

BHRT će u predviđenom roku, do 22. studenog, poslati preliminarnu prijavu EBU-u. 

BHRT je prošle godine odustao od aktivnog sudjelovanja iz financijskih razloga. Situacija nije ništa bolja ni ove godine, tako da se BHRT našao pred novim odustajanjem. Ipak, Poslovodni odbor smatra da treba iznaći rješenje da bi se zadovoljio interes gledatelja i slušatelja i zaustavilo dalje udaljavanje BHRT-a od EBU-a, najvažnije europske asocijacije javnih servisa, priopćeno je iz Radio-televizije BiH.

Poslovodni odbor BHRT-a odlučio je da projekt BH Eurosong 2014 ima status 'specijalnog multimedijalnog projekta' koji se može realizirati isključivo po principu samofinanciranja. Zbog pada prihoda od RTV takse, BH Eurosong 2014 neće biti financiran novcem kojim građani BiH izvršavaju svoju zakonsku obvezu plaćanja RTV takse. 

U okviru BHRT-a izvršni producent BH Eurosonga 2014 bit će Radio Bosne i Hercegovine, a nositelj programskog dijela projekta Zabavno-glazbeni program BHT1.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije