Nakon incidenta

Bh. tim ide na Eurosong, ali bez Ajanovića

eurosong bih
Facebook
14.04.2016.
u 15:34

Kako je incident izazvao autor pjesme, BHRT je odlučio da Almir Ajanović neće biti u sastavu izaslanstva koje će putovati u Stockholm

Bosna i Hercegovina će sudjelovati na ovogodišnjem Eurosongu u Stockholmu. Nagađanja oko toga hoće li BiH sudjelovati na Eurosongu su se pojavile nakon incidenta (tučnjave) u hotelu Eko Fis Vlašić, a u kojem su, kako je jučer objavljeno, sudjelovali članovi bh. tima na Eurosongu. Međutim, BHRT je odlučio da BiH  ipak ide na Eurosong, no bez Almira Ajanovića.

U skladu sa Pravilima EBU-a, i imajući u vidu sve što je do sada urađeno, sredstva koja su sponzori investirali u povratak Bosne i Hercegovine na Eurosong, te prije svega interes javnosti kojoj služimo i koja je dala veliku 
podršku tom povratku, BHRT je danas donijela odluku da se aktivnosti na pripremama za Eurosongu 2016 nastavljaju prema ranije utvrđenoj dinamici.

Intenzivne probe izvođača odvijaju se u studiju BHRT-a, gdje s Adnanom Mušanovićem, glazbenim producentom i Harisom Pašovićem, redateljem scenskog nastupa, predstavnici BiH svaku večer naporno rade na izvođenju pjesme s kojom će predstaviti Bosnu i Hercegovinu.

Kako je incident izazvao autor pjesme, BHRT je odlučio da Almir Ajanović neće biti u sastavu izaslanstva koje će putovati u Stockholm. Ovu odluku donijeli smo nakon dobivanja službene informacije Policijske uprave Travnik o incidentu koji se dogodio na Vlašiću, kada je Ajanović svojim nedopustivim ponašanjem ozlijedio više osoba, zbog čega je protiv njega podnesena prekršajna prijava.

BHRT je donio ovakvu odluku imajući u vidu činjenicu da su izvođači, koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, bili žrtve napada i da ni na koji način nisu inicirali incident koji se dogodio.

U otvorenom pismu kojim se obratio BHRT-u i sam Almir Ajanović je najavio povlačenje iz Projekta i posebno istaknuo da je šteta učinjena i da ne postoji mogućnost da se vrati u prošlost i da je ispravi. 

„Ono što mogu jeste da se ispričam osobama koje sam povrijedio, a kako obično biva, najčešće povrijediš one najbliže i najdraže. Da se ispričam vama s BHRT-a koji ste uložili sve što ste u ovom trenutku objektivno mogli u ovaj projekt. I najvažnije, da se ispričam građanima ove zemlje u nadi da se ovo neće odraziti na naš nastup u Stockholmu“, između ostalog stoji u ovom otvorenom pismu.

Imajući sve navedeno u vidu, izvođačka ekipa, koja ima odgovoran zadatak da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Eurosongu, nastavlja s intenzivnim pripremama za nastup u Globe Areni u Stockholmu, 10. svibnja 2016. godine, priopćeno je iz BHRT-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije