festival dječije pjesme

B-Stars među nagrađenim izvođačima Lino festa 2018

13.05.2018.
u 13:15

Na šesnaestom festivalu dječije pjesme “Lino-Fest 2018.“, koji je jučer održan u Domu Mladih Skenderija, nastupilo je 16 izvođača iz BiH i regije, koji su izvesti nove autorske dječije pjesme eminentnih autora. Kao jedini predstavnici grada Mostara nastupila je vokalno plesna grupa B-Stars koja dolazi iz plesnog studija B-Dance.

B-Starsice su izvele svoju autorsku pjesmu koja nosi naziv „Zapleši s nama“ te su svojim jedinstvenim spojem pjesme i plesa kojeg predstavljaju na sceni zasluženo osvojile nagradu za najbolji scenski nastup. Vesela pjesma koja sve poziva na ples djelo je voditeljice grupe Željke Zovko koja je zaslužena za stihove i glazbu, a aranžman potpisuje producentski dvojca Unanimo, priopćeno je iz B-Dance. 

Grupu čini osam talentiranih djevojčica uzrasta od 8 do 14 godina Petra Glibo, Nora Čović, Lucija Ramljak, Sara Krtalić, Laura Naletlić, Mia Delić, Iva Bošnjak i Martina Petković.

Djevojčice su sa istoimenom pjesmom nastupile i na Malim Melodijama Mostara gdje su osvojile 2. nagradu žirija. Trenutno se spremaju za festival Mali Split na kojemu će izvesti svoju novu pjesmu koja nosi naziv „Nasilju kaži NE“, a uskoro ih očekuje i snimanje video spota.

Inače, vokalno plesna grupa B-Stars zamišljena je na način da se glazbeni program ostvaruje kroz nove autorske dječje pjesme njegujući pri tome dječju glazbenu i scensku kreativnost kao i glazbenu pedagogiju kako bi popularizirali glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples.

Njezinim osnivanjem ustvari je pokrenut prvi takav program ne samo u Mostaru, nego na području cijele Bosne i Hercegovine. Do sada su snimili nekoliko autorskih pjesma, a zahvaljujući jedinstvenom spoju pjesme i plesa koju grupa predstavljaju na sceni osvojili su i brojne nagrade na dječjim glazbenim festivalima, navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije