čarolija na srđu

Ana Rucner i Marko Bošnjak glazbom u 5 sati ujutro dočekali ljeto

22.06.2018.
u 12:43

Kakav je osjećaj čuti prekrasne zvukove glazbe u 5 sati ujutro, praćene izlaskom pomalo mističnog prvog ljetnog sunca, doznalo je nekoliko stotina posjetitelja na jučerašnjem koncertu Ane Rucner i njezinih gostiju. Zvuci glazbe stapali su se s ljepotom prirode i stvorili nestvarno lijep kadar koji je teško opisati riječima.

Ana Rucner, akademska glazbenica, po osmi je put održala svoj tradicionalni koncert “Pozdrav ljetu” u sklopu autorskog festivala “Ana u Gradu”. Na jedinstvenoj, prekrasnoj pozornici amfiteatra Excelsa Nekretnina, uz Anu su nastupili Gudački kvartet Rucner, koji ove godine obilježava 20 godina umjetničkog djelovanja, Marko Bošnjak, dječak prekrasnog glasa, i Dominik Lučić, talentirani pijanist. Svake godine Ana osmisli originalan repertoar, pa je tako bilo i ovog puta. Na programu su bile obrade poznatih skladbi, kao što su: “Ashes” od Celine Dion, “Earth song” i “Childhood” od Michaela Jacksona. No, ovaj put Ana je u repertoar uvrstila i nekoliko duhovnih skladbi koje su se savršeno uklopile u atmosferu - “Mary, did you know”, “Gledaj, On te gleda”, a sjajnim vokalnim mogućnostima oduševio je Marko Bošnjak, osobito u pjesmi “Milost”. Koncert je trajao do izlaska prvog ljetnog sunca, čime je obilježen i Svjetski dan glazbe.

- Svake godine ponovno me iznenadi prekrasni Srđ. Istodobno nježan i snažan, sjajna je kulisa za naš koncert, za čiji je uspjeh jednim dijelom zaslužan i prekrasan ambijent. Sretna sam i zahvalna na ponovnoj prilici da podijelim s posjetiteljima svoju ljubav prema glazbi - rekla je Ana. Marko Bošnjak je oduševljen Srđem i koncertom. Za njega je suradnja s Anom, kao i ovaj koncert, neprocjenjivo iskustvo. Bila mu je izuzetna čast i veliko zadovoljstvo surađivati s vrhunskim glazbenim umjetnicima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije