Ekologija

SEUH za razvoj ekološke svijesti i zaštitu okoliša

Ekologija
08.10.2012.
u 11:34

Sportsko-ekološka udruga Hercegovine Mostar radi na očuvanju i zaštiti prirodnih ljepota Hercegovine

Da su mladi ekološki osviješteni pokazala je velika ekološka akcija s međunarodnim djelovanjem u organizaciji Sportsko-ekološke udruge Hercegovina (SEUH) Mostar održana ovog ljeta na lokaciji rekreacijskog centra Buna.

Mnogobrojne sekcije

U akciji je čišćeno korito i priobalje rijeka na sedam lokacija, od izvora do ušća. S više od trideset ronilaca i instruktora ronjenja iz BiH, zemalja regije, kao i zemalja Europske unije te mnogobrojnih građana Mostara postiglo se mnogo pa su uspjehom akcije organizatori bili jako zadovoljni. “Bilo je tu dosta otpada, zatekli smo područje u stanju ekološke neravnoteže i nadamo se da smo ovim potezom uspjeli pomoći”, kazao je glasnogovornik Udruge Miran Elezović. Sportsko-ekološka udruga Hercegovine Mostar je neprofitna, nepolitička i društveno-sportska udruga s ciljem promicanja razvoja i unapređenja sporta i ekologije. Svrha i cilj ove udruge su razvoj ekološke svijesti i zaštita okoliša, popularizacija sporta općenito te razvijanje, omasovljenje i unapređenje sporta i tjelesne kulture u skladu s politikom razvoja tjelesne kulture u BiH. Iako postoji tek nekoliko mjeseci, SEUH ima nekoliko planiranih projekata za budućnost te se nadaju potpori u ostvarivanju. U skorije vrijeme se planiraju sportske sekcije za koje se pokaže interes. Organizatori imaju namjeru osnovati biciklistički, kajakaški, vaterpolo i ronilačku sekciju. Također bi se u suradnji sa sveučilišnim profesorima, trebale organizirati neke veće ekološke tribine. Zasad je namjera da se održe edukativne tribine koje bi govorile o nekoj temi koje većinu ljudi zanimaju, primjerice o biljci ambroziji i njezinu uklanjanju, koja poznato je mnogim stanovnicima pravi probleme.

Očuvanje okoliša


Svi su pozvani da postanu član SEUH-a Mostar, samo je potrebno prijaviti se. “Iznimno smo zadovoljni provedenom ekološkom akcijom te se nadamo da smo pokazali dobar primjer te da će naši sugrađani prepoznati ovu akciju kao nešto pozitivno i da će prepoznati značaj očuvanja okoliša jer je ipak naš okoliš ogledalo nas samih”, kazao je Miran Elezović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?