zavjetovale su se

Sestre Zaninović cijelu noć hodočastile do Sinja

'20.05.2010.,Split, Hrvatska - Bacvice, sestre blizanke Lucija i Ana Zaninovic obje uspjesne u taekwondou.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
14.08.2012.
u 11:00

Sestre Zaninović su sinoć krenule zajedno s trenerom Tonijem Tomasom na hodočašće Velike Gospe u Sinj. Prepješačili su 30 kilometara. To je bio zavjet njih troje kao tima ako osvoje medalju... Hodali su cijelu noć.

Prije toga na splitskim Blatinama je sa zvučnika je odzvanjala Colonia, hit "Svijet voli pobjednike" , zaštitni znak kad se, nakon dolazaka Ane i Lucije Zaninović s velikih natjecanjnj, okupljamo u skromnim prostorijama taekvando kluba "Marjan" .

Sestre Zaninović zaokružile su priču koja je započela prije jedanaest godina. Treneru Toniju Tomasu, Ani i Luciji Zaninović nedostajala je tek olimpijska medalja. Njih dvije su, malo jedna, malo druga, u proteklom periodu uzele sve. Sada je Lucija osvojila brončanu medalju u Londonu.

– Ovo je prva hrvatska medalja na Olimpijskim igrama osvojena za Splitu u borilačkim sportovima. Dugo su bile izolirane od svih, možda smo očekivali i više, ali presretan sam broncom – kazao je trener Toni Tomas.

Naravno, stigla je sva svita gradskih i županijskih političara, lijepo je biti s njima kada Zaninovićke osvoje trofej.

– Ova medalja zove se LucijAna, za vas obje. Pratit ćemo vas i dalje, nadam se do Rija, pa tamo obje osvojite medalje – kazao je Zdravko Omrčen, županijski pročelnik za sport.

A Ivan Veštić, sestrama i treneru čestitao je u ime gradonačelnik Željka Keruma. I dogradonačelnik Jure Šundov pridružio se čestitkama.

– Želja, vizija i upornost, ovo je elita hrvatskog sporta, Lucija i Ana su u rangu s Goranom, Janicom i Blankom – rekao je Šundov.

Njih dvije, kao i uvijek, pristojne i skromne, saslušale su sve čestitare, zahvalile se svima.

– Sretna sam i zadovoljna što dijelim s Lucijom brončanu medalju. Ovaj put nije išlo, lani sam bila svjetska prvakinja. Vratit ću se iz ove situacije, u karijeri je bilo i uspona i padova – kazala je Ana.

– U Olimpijske igre stane cijela karijere, hvala i prijateljima iz kluba, koji su se s nama, u vrijeme ljeta, spremali u Skradinu. Mogli su se kupati, a ušli su u dvoranu i radili s nama. Nadam se da je ova medalja jedna u nizu, koje će i dalje stizati – dodala je Ana.

Za obje je stiglo pitanje što je teže, boriti se ili gledati sestru.

– Teže je gledati sestru nego se boriti – obje će uglas.

Najteži dio uoči Olimpijskih igara bile su dvomjesečne pripreme u Skradinu kada su bile izolirane od svijeta.

– Sama izoliranost bez mobitela i interneta trajala je dva mjeseca. U početku nije bilo lako, ali sada vidimo koliko je to bilo dobro. Evo, mobitel mi uopće ne nedostaje – s osmijehom će Ana.
Na kraju su mini meč održali Grad i Županija.

– Mi ćemo Luciju nagraditi s 40 tisuća kuna za broncu. Evo, izazova Gradu - dobacio je Omrčen.

A uzvratio je Šundov, odnosno njegov pomoćnik, koji je znao točan iznos.

– Lucija će dobiti 52 tisuće kuna, a trener 26 tisuća kuna – uzvratili su iz Grada.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije