Prijetnja državi

Šest neprijatelja države još uvijek se nalazi u BiH

Terorizam
VL foto
10.05.2010.
u 09:20

Vlasti trenutačno nemaju spoznaje o kretanju jedanaeste osobe koja je prijetnja sigurnosti

Sigurnosne vlasti u Bosni i Hercegovini do sada su identificirale ukupno 11 stranaca koji predstavljaju prijetnju javnom poretku i nacionalnoj sigurnosti BiH. Iako nitko pouzdano ne može kazati da je to i konačan broj stranih državljana koji predstavljaju prijetnju za državu, ove osobe su pod posebnim povećalom.

Prijetnja poretku

Služba za poslove sa strancima BiH nedavno je, na zahtjev nekolicine državnih parlamentaraca, dostavila informaciju u kojoj se navodi da je od 11 osoba koje su bile predmetom rada ove službe petero udaljeno iz BiH, a četvero je smješteno pod nadzor u Imigracijski centar. Jedna osoba koja je okarakterizirana kao prijetnja javnom poretku i nacionalnoj sigurnosti BiH, nalazi se na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Zenica. Posebno alarmantan je podatak da bh. vlasti trenutačno nemaju spoznaje o kretanju 11. osobe koja je prijetnja nacionalnoj sigurnosti BiH. -Inspektori za strance naše službe poduzimaju sve neophodne mjere i radnje te prikupljaju dodatna saznanja s ciljem lociranja jedne osobe koja je prijetnja javnom poretku i nacionalnoj sigurnosti, radi smještaja istog pod nadzor u Imigracijski centar i poduzimanja daljih mjera, navodi se u informaciji Službe za poslove sa strancima.

Sigurnosne službe

Identitet ovih osoba nije otkriven, ali jest navedeno iz kojih država su došli u BiH. Kao zemlje podrijetla navedeni su Bahrein, Maroko, Irak, Sirija, Tunis i Alžir. -Služba za poslove sa strancima je u postupcima rješavanja statusnih pitanja stranaca od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, kao i ostalih službi tražila sigurnosnu provjeru s ciljem utvrđivanja razlog sigurnosti BiH. Temeljem dostavljenih podataka kojima su raspolagale sigurnosne službe, strani državljani su prolazili kroz službene evidencije zbog nepoštivanja javnog poretka i propisa u BiH te se dovodili u vezu s kaznenim djelima organiziranog kriminala, u vezi s terorizmom, te su iz tih razloga proglašeni prijetnjom za javni poredak i nacionalnu sigurnost, kaže se u informaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?