Nedžad Selimović

Selimović: Želio bih da istina što prije izađe na vidjelo

travnik
Edhem Ekmeščić
27.12.2010.
u 12:10

Ako sam kriv, neka me zatvore. Ovo je posljednji put da istupam u javnosti vezano uz ovu aferu o namještanju utakmica, kazao je Selimović

Suđenje u Bochumu koje se izravno tiče pojedinih klubova u BiH posljednjih dana je top-tema u ovdašnjoj sportskoj javnosti. Jedan od ‘okrivljenih’ klubova je Nogometni klub Travnik, a među osobama koje se spominju u negativnom kontekstu je i trener Travnika Nedžad Selimović.

- Otkako smo došli iz Švicarske, počeli su medijski napisi o našem navodnom sudjelovanju u namještanju utakmica. Evo, posljednjih dana se to intenziviralo i od brojnih poziva iz medija ne mogu jednostavno normalno funkcionirati. Poštujem medije, znam da rade svoj posao, ali želim ukazati na neke činjenice, ali i reći da više neću govoriti u javnosti o ovoj temi. Mislim da sam uvijek bio otvoren i iskren, rezignirano govori Selimović.

Nenogometni termin

Na pitanje što se događalo na pripremama u Švicarskoj, kaže:

- Govorit ću o trenerskom dijelu o kojem sam i kompetentan govoriti. Mi smo na pripreme u Švicarsku otišli u jednom ‘nenogometnom terminu’ bez nekoliko najboljih igrača: Dudića, Nurkovića, Sarajčića, Šiljka ... i s dosta mladih i neiskusnih igrača. Ne znam kome su naši porazi, s onako oslabljenim kadrom, protiv onako jakih švicarskih klubova, čudni. Primjerice, Young Boys je nakon duela s nama izbacio Atletico Madrid, te nastavlja:

- Suparnici su bili redom kvalitetniji od nas: Scaffhausen, Young Boys, Sion, Winterthur, Xamax i Servete. Putovali smo iz naše baze stotine kilometara do mjesta igranja meča i natrag. Recimo u dva dana igramo dvije jake utakmice sa Scaffhausenom i Young Boysom. Prvi duel sa Scaffhausenom smo igrali dobro u najboljem mogućem sastavu i izborili neodlučen rezultat. Već sutradan smo primili pet golova od Young Boysa. Potom dan bez utakmice pa onda opet dva jaka protivnika Sion i Winterthur koji nam je dao sedam golova i tada se ekipa ‘raspala’ jer igrači više nisu mogli podnijeti takve napore u toj fazi priprema! Nakon Winterthura i ozljeda nekoliko igrača, tražio sam da više ne igramo mečeve, no zbog straha od plaćanja ‘financijskih penala’, ako se odustane od planiranog odlučeno je da se odigraju preostale dvije utakmice sa Xamaxom i Serveteom.

U dokumentima iz Bochuma navode se konkretni detalji za svaku odigranu utakmicu na turneji u Švicarskoj...

- Da, primjerice za utakmicu sa Sionom kaže se da sam u drugom dijelu izveo slabiju ekipu, a igrali smo u istom sastavu. Potom da je u duelu sa Xamaxom vratar pustio gol, a to je bila naša najbolja utakmica, a vratar je kod 2:2 obranio čisti zicer. Eto, neka se pogleda videozapis s te utakmice. Potom se navodi da smo pobijedili Servete, a mi smo taj meč izgubili 3:1. Treba znati da smo u svakoj utakmici imali nekoliko igrača raznoraznih menadžera, a jesu li oni igrali po uputama svojih menadžera, ne znam. Ja nisam dogovarao utakmice, niti sam dovodio igrače na probu. Neka 25 igrača kaže jesam li im davao upute o puštanju mečeva. Vjerujem u igrače i da su oni i u Švicarskoj davali svoj maksimum u tom trenutku. Koliko smo ‘profitirali’ na pripremama, govori podatak da su nakon početka sezone 2009./2010. naši nogometaši štrajkali zbog neisplaćenih plaća, koje im je dugovao klub.

Domaće prvenstvo  

Spominjete se u negativnom kontekstu i vezano uz utakmice domaćega prvenstva, Premijer lige BiH, koje su odigrane protiv sastava FK Slavije i HŠK Zrinjskog.

- Meni su ti navodi zaista nepojmljivi! Protiv Slavije smo odigrali najbolju utakmicu i doslovno ih ‘rasturili’ pobijedivši 3:0. Protiv Zrinjskog je odigrana utakmica s velikim nabojem, dosta oštrih startova, obostranih šansi i preokreta i na kraju završena neriješeno. Nakon meča nisam se ni s kim svađao i zaista ne znam o čemu se radi, ustvrdio je Selimović te na kraju razgovora istaknuo:

- U nogometu sam cijeli život, prvo sam djelovao kao nogometaš, pa onda kao trener. Podigao sam kredit, založio stan pod hipoteku kako bih financirao svoju edukaciju i evo nalazim se na zadnjoj stepenici – dobivanju PRO licencije. Trudim se radom i znanjem, kao i klub u cjelini, postići određene rezultate i evo to smo i uspjeli. Ali, svi ti naši rezultati se gaze i ruše. Davali smo izjave oko navedenih utakmica nadležnim tijelima i neka ponovno sve provjere, ja stojim iza svojih riječi i spreman sam odgovarati ako sam za nešto kriv – a znam da nisam!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije