SULEJMAN TIHIĆ

SDP ne želi partnere u vlasti nego poslušnike

Sulejman Tihić
01.06.2012.
u 09:40

Tihić je poručio kako SDP u vlasti ne želi partnere nego poslušnike, te kako je to najveći problem

Bio je to dramatičan dan. Državni proračun je usvojen bez podrške SDA, stranke koja je još uvijek dio vladajuće “šestorke”. Odmah nakon završetka sjednice Doma naroda u ured predsjednika SDA SulejmanaTihića u zgradi državnog Parlamenta došao je čelnik SDP-a Zlatko Lagumdžija zatraživši da SDA povuče svoje ministre iz Vijeća ministara. Upozorio je Tihića i na izbacivanje SDA iz federalne i županijskih vlada. Pozitivan odgovor je izostao pa je Lagumdžija odlučio odmah otići u Ured predsjedatelja Vijeća ministara, Vjekoslava Bevande i predati mu pismeni zahtjev za smjenu ministara iz SDA. U Tihićevu uredu zatičemo zabrinutog i umornog lidera bošnjačkog naroda. Stjecao se dojam da nije očekivao ovakav scenarij.

SDP je zatražio vaše izbacivanje iz vlasti, jer ste glasovali protiv predloženog proračuna? Kako to komentirate?

Mi smo imali tu najavu od SDP-a i ja sam do posljednjeg trenutka vjerovao da Zlatko Lagumdžija neće povući takav potez, jer mislim da je to štetno za BiH i za interese koje i SDP i SDA zastupaju. Međutim, on je podnio taj zahtjev. Ja mislim da on nije osnovan. Ne može on SDA optužiti da ne surađuje i ne sudjeluje u dogovoru. Ako je itko poznat po tome da inzistira na dogovoru i kompromisu onda su to SDA i Sulejman Tihić. Mi smo odigrali veliku ulogu u uspostavi Vijeća ministara, usvajanju ključnih zakona, sporazumima o državnoj i vojnoj imovini. Sve sam to ja pisao, da tako kažem.

Ostatak intervjua možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 1

SE
sejtan
20:52 02.06.2012.

Eto,posto si kod bosnjaka politicki mrtvac,sad mozes ici guznom haveri Dodiku na dogovore.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?