Osveta platformaša

SDP naložio smjene u HT-u

lagumdžija
VL FOTO
29.09.2011.
u 09:20

Bez T-HT-a Zagreb nije moguće provesti nijednu odluku u Mostaru

Nisu se sudionici razgovora o uspostavi vlasti u Brčkom niti ohladili zbog propasti ostvarenja osobnih zamisli i želja, a predstavnici probošnjkačke platforme naložili su dovršetak čistki u javnim poduzećima i agencijama.

Nervozni nalog

Enver Bijedić iz resora prometa i veza, čije je sjedište u Mostaru, a koji u grad na Neretvi navrati tek usput, uputio je 27. rujna, dakle dan nakon što nije prošao plan stranačkoga šefa Zlatka Lagumdžije u Brčkom da pod svaku otme Hrvatima pozicije i na državnoj razini, ‘obvezujući nalog’ svim članovima Nadzornog odbora (NO) da na sutrašnjoj sjednici smijene aktualnog direktora Vilima Primorca i potvrde imenovanje Stipe Prlića na pola godine što je utvrdila platformaška Vlada. U ‘obvezujućoj uputi’ se navodi da se obvezuje nelegalno imenovane ‘članove Nadzornog odbora za razrješenje predsjednika Uprave – direktora u HT-u Mostar’ te davanje prethodne suglasnosti NO za imenovanje vršitelja dužnosti. 
Pod oznakom hitno se obvezuju predsjednik i članovi NO da smijene Primorca i da ta točka obvezno bude prva na dnevnome redu. 
O kolikoj nervozi se radi, svjedoči i treća točka spornog dopisa nelegalnog ministra da su prvi čovjek NO HT-a Ante Krešić i ostali članovi dužni imenovati povjerenstvo koje će ‘izvršiti primopredaju dužnosti predsjednika Uprave – direktora društva najkasnije pet dana od dana donošenja odluke o razrješenju, odnosno imenovanju predsjednika Uprave – direktora društva’.

Nastavak čistki

No, postoji i nastavak prema kojemu se obvezuje tajnika društva da sve te odluke koje se planiraju donijeti na sjednici Nadzornog odbora što prije provede i podnese zahtjeve nadležnom registrarskom sudu za upis promjena u registar ‘te da isti podnese u najkraćem mogućem roku od ispunjenja propisanih uvjeta’. Uz ove dokumente, članovima Nadzornog odbora jučer su stigle i odluke nelegalne federalne Vlade koja samo nastavlja provoditi ono što je i cilj navodne platforme, sustavno ugrožavati interese manjinskog naroda a pomoću mehanizama koji su im omogućeni kroz djelovanje vlasti u Federaciji BiH. Sličan scenarij od ranije je pripremljen i za Elektroprivredu Hrvatske zajednice Herceg Bosne te brojnim agencijama, uprava, zavodima i službama.

Ključne riječi

Komentara 4

GA
garavi
09:46 29.09.2011.

Zar Prlić nije Hrvat

PA
park
14:28 29.09.2011.

Naravno da jest , al nije stožerna stranka ..... haha , sad je Lijan gazda !

Avatar bucalo
bucalo
23:24 29.09.2011.

e moj zoka lipo te vidit u borbi sa vjetrenjacama al i sam znas da je rat trajao dok veliki nije reka dosta znaci opet ce bit tako ,ja te podrzavama bas kao i sto sam podrzava planove iz 90ti ......

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?