Gradsko vijeće

SDA radikalizira i stanje u Mostaru

Gradsko vijeće
19.05.2012.
u 11:21

Bošnjački vijećnici donijeli nezakonite i neprovodive odluke

U novoj zgradi Gradske vijećnice jučer je održana 44. sjednica Gradskog vijeća Mostara, kojoj nisu nazočili vijećnici Kluba Hrvata. Na sjednici je bilo nazočno 19 vijećnika. Sjednici nije nazočio ni gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić.

Nova provokacija

Bošnjački vijećnici su usvojili odluku o vršenju ovlasti Grada Mostara u gospodarskim društvima sa udjelom državnog kapitala te odluku o provedbi odluke Gradskog vijeća Grada Mostara broj 01-021339/06 od 20.12. 2006. godine i provedbi dinamičkog plana Javnog poduzeća Komunalno d.o.o - gašenje JP “Parkovi” i JP “Komos” i uspostava JP “Komunalno” doo Mostar. Za donošenje ovih odluka glasovalo je 18 vijećnika, dok je vijećnik SDP-a Elvir Zlomužica bio suzdržan. Sasvim je jasno kako se odluka o gašenju komunalnih poduzeća ne može provesti, a hrvatski vijećnici smatraju kako se radi o novoj provokaciji bošnjačkih vijećnika koji žele stvoriti novi kaos u Mostaru i podići međunacionalne napetosti, te na taj način ući u predizbornu kampanju. - Pa to je isto kao da su donijeli odluku da travnjaci od ponedjeljka neće biti zeleni nego plavi. Jednostavno, odluke koje su donesene ne mogu se provesti. Grad Mostar nije preuzeo osnivačka prava nad JP Parkovi, tako da ne može Gradsko vijeće donijeti odluku o gašenju tog poduzeća. Ovo je samo pokušaj podizanja napetosti i nove radikalizacije, rekao nam je dopredsjednik Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović.

Sjednica Kluba Bošnjaka

Prvi čovjek HDZ-a BiH u Mostaru Slađan Bevanda je istaknuo kako SDA ponovno od Mostara pravi cirkus, te kako sjednica Gradskog vijeća jučer nije niti održana. - S obzirom da na toj sjednici nije bilo Hrvata, pa čak ni onih Hrvata iz tajništva koji se brinu o tehničkim stvarima, možemo slobodno reći kako je jučer održana sjednica Kluba bošnjačkih vijećnika. Mi ćemo tako i tretirati taj događaj, a te dvije odluke su apsurdne. Jedna je nezakonita, druga je neprovodiva, zaključio je Bevanda. Inače, hrvatski vijećnici nisu došli na navodnu sjednicu Gradskog vijeća Mostara zbog toga što nije uklonjen nelegalno postavljeni spomenik poginulim pripadnicima Armije BiH.

- Podsjećamo na nasilan i sraman čin koji je učinjen pod okriljem noći i kišnog nevremena kada je postavljeno spomen-obilježje pripadnicima Armije BiH ispred nove Gradske vijećnice gdje nikada nije svojom nogom stao pripadnik te vojske niti je ijedan poginuo na tom mjestu, a čije postavljanje je učinjeno pod pokroviteljstvom Kluba Bošnjaka, te inzistiramo na njegovom žurnom uklanjanju, poručili su iz Kluba hrvatskih vijećnika Gradskog vijeća Mostara. Spomenik i dalje stoji na istom mjestu.

Marko Gilja, predsjednik Kluba hrvatskih zastupnika u Gradskom vijeću Mostara, jučer je kako je navedeno iz osobnih razloga podnio ostavku na ovu dužnost. Ova ostavka je uslijedila nakon što je odlučeno kako hrvatski vijećnici neće sudjelovati u radu Gradskog vijeća Mostara sve dok se ne riješi pitanje nelegalnog spomenika koji je postavljen ispred zgrade Gradske vijećnice u središtu grada. I na ovom primjeru se jasno vidi koliko su aktivne gradske institucije kada je u pitanje rješenje problema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?