Nouriel Roubini

Scenarij gospodarskog Armagedona

Rubini
06.08.2012.
u 09:11

Iduće godine će cijeli svijet zahvatiti Savršena oluja

Gospodarstva diljem svijeta posrću i staju, dolazi do nemogućnosti u isplati državnih i drugih civilnih službi. Radnici diljem svijeta nemaju mogućnost primanja plaća, zbog čega većinom dolazi do masovnih izlazaka na ulice i prosvjeda. Anarhija je zavladala ulicama svjetskih gradova. Dolazi do sveopće konfuzije, tržišta ne postoje, nema više službi, policija i vojska više ne izvršavaju svoje zadaće, službe za održavanje civilnog sektora ne rade svoj posao i dolazi do općeg kraha. Mogućnosti za izbijanjem sukoba rapidno rastu čemu umnogome doprinose geopolitičke prilike u svijetu čije smjernice se drastično mijenjaju iz dana u dan, iz sata u sat. Prekidaju se svi distribucijski kanali neophodnih namirnica i svakodnevna opskrba postaje nemoguća. Dolazi do sveopćega gospodarskog rasula, ekonomskog kraha s posljedicama neizvjesnog tijeka i roka trajanja. Nažalost, nije to scenarij nekog holivudskog blockbustera, riječ je o SAVRŠENOJ OLUJI koju već neko vrijeme najavljuje Nouriel 
Roubini, eminentni profesor ekonomije na sveučilištu New York. Njegove prognoze su oživotvorenje najcrnjih strahova i projekcija gospodarstvenika u cijelom svijetu. On predviđa da će u sljedećoj godini sva svjetska gospodarstva ili usporiti svoj rast ili u cijelosti stati dok opasnost od raznih geopolitičkih rizika konstantno raste.

Roubini ističe 5 čimbenika 
koji će doprinijeti ovim 
crnim predviđanjima za sljedeću godinu.

Dakako nije riječ o prvom ovakvom predviđanju, zbog čega je i zaslužio ime Dr. Propast, ali sada sve više stručnjaka dijeli njegovo mišljenje. Roubini u tekućoj godini predviđa određenu stagnaciju u cijenama američkih dionica, a već iduće godine one će značajno pasti, a Fed neće moći puno učiniti da bi to zaustavio.

Nadajmo se da Dr. Propast neće biti u pravu...

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?