Epilog divljanja

Scenarij ''događanja naroda'' iz Širokog preseljen u Sarajevo

Prosvjednici su sve uništavali pred sobom
Zvonko Ćorić
23.04.2010.
u 09:20

Pola godine kasnije igrale su se iste nogometne, ali i političke utakmice utakmice. Isti akteri, 'borci' sa šipkama, kamenjem...

Da se u politici ništa ne događa slučajno, kao što je to napisao je jedan od najvećih američkih predsjednika Franklin Delano Roosevelt, potvrdio je rasplet ispred zgrade federalne vlade koja je teže stradala od navodnih branitelja i domoljuba BiH, nego što se to događalo u prvim danima agresije JNA i srpske vojske prije 18 godina.

Zanimljivo, samo dan kasnije nakon što su prvi put organizirani prosvjedi ‘'Zlatnih ljiljana'’, bošnjačkih heroja rata koji su izveli pravi puč natjeravši zastupnike da donesu zakone kakvi odgovaraju ovoj populaciji, dogodio se crni scenarij u Širokom Brijegu kada je u sukobu Hordi zla poginuo mladić Vedran Puljić. U Mostaru su toga dana igrali Zrinjski i Velež. Pola godine kasnije isti sudionici, dobitnici najviših priznanja, ali prosvjed pred federalnom Vladom i dva ista, iznimno rizična nogometna susreta: Sarajevo - Široki Brijeg i Velež – Zrinjski.

Opet su stradali policajci koji su brutalno napadnuti u Sarajevu, a koji bi pak sada morali odgovarati zato što nisu upotrijebili vatreno oružje jer je bio ugrožen njihov život, službene prostorije, pa i pravni poredak. A brutalni nasilnici napadali su policiju kamenjem, šipkama, drvenim letvama, čak i su napali američko veleposlanstvo zapalivši kućicu policijskog osiguranja.

Policajci su pak glavu uspjeli spasiti pred ruljom povlačeći se kroz američko veleposlanstvo. I dok se prije pola godine val nasilja pokušao preliti u Široki Brijeg kako bi se odvukla pozornost s pobune koju je predvodio osumnjičenik za ratne zločine nad Hrvatima Šerif Patković, dotle se jučer nastojala iskoristiti situacija i srušiti federalna vlada u glavnom gradu BiH. I kada je izgledalo da se prosvjedi ne mogu tako lako prekinuti, ponovno je, kao i u Široki Brijeg kada je od tamošnjeg premijera Zvonka Jurišića uspio ishoditi oslobađanje uhićenih sarajevskih huligana, stigao dopredsjednik FBiH Mirsad Kebo i zaustavio sukobe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?