koljač s marjana

Savjest ga ne grize, šutio je o Seleninu ubojstvu

'margarit_graciano-250812_thumb'
Foto: ''
1/3
Autori: Marijana Zrinjski/VLM, Sonja Hoffman
01.12.2012.
u 13:00

Hladan i nezainteresiran; u razgovoru s psihijatrima nije pokazivao ni emocije ni grizodušje

Ediju Mišiću (28), mladom Splićaninu koji je osumnjičen za ubojstvo Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo (31), nije dijagnosticirana ni jedna psihička bolest poput shizofrenije ili paranoje, nego je riječ o čovjeku s teškim poremećajem osobnosti asocijalnog tipa. Pojednostavnjeno, riječ je o psihopatu, ali ne i o osobi koja je, dokaže li mu se krivnja, ubojstvo počinila zbog bolesti ili neuračunljivosti. Prema tome, vrlo je mala vjerojatnost da će mladi Splićanin završiti u psihijatrijskoj ustanovi.

Zaključak je to psihijatara iz Psihijatrijske bolnice Vrapče, kamo je Mišić iz pritvora u Remetincu tijekom prošla dva tjedna uz pratnju odlazio na psihijatrijsko vještačenje, kao i ostali osumnjičeni za tako teška kaznena djela.

Samo kratki odgovori

Kako doznajemo iz krugova bliskih bolnici, Edi Mišić ima poremećenu strukturu ličnosti, ne prihvaća društvene norme ponašanja, asocijalan je i impulzivan i bez osjećaja grižnje savjesti. Takve osobe, kažu stručnjaci, najčešće vrebaju žrtvu, a kada se ona počne opirati njihovu seksualnom porivu, počine ubojstvo kako bi cijeli događaj prikrili.

Prije nego što je ubio Meksikanku Edi Mišić se nikada nije liječio u psihijatrijskoj ustanovi, nije se drogirao niti je imao problema s alkoholom. Do ubojstva također nikada nije počinio teža kaznena djela, no sudjelovao je u tučnjavama i sitnim krađama i imao problema s ponašanjem tijekom školovanja.

Tijekom vještačenja nije prozborio ni riječ o ubojstvu za koje ga se sumnjiči, a ni na jedno pitanje psihijatara postavljeno u tom smjeru nije odgovarao.

Štoviše, doznajemo, pred vještacima ni na trenutak nije pokazao emocije ili grizodušje, izrazito je bio hladan i nezainteresiran, posebno kada je bila riječ o slučaju mlade Meksikanke.

Mišić nije bio pričljiv ni kada su ga istražitelji ispitivali o njegovu život, pa vještacima nije htio pričati o sebi, nego je kratko odgovarao samo na konkretna pitanja.

Čašljanje Marjana

Mladi Splićanin vratio se u pritvor na splitskim Bilicama, a uskoro će ga posjetiti i njegov odvjetnik, koji još nije dobio psihijatrijsko vještačenje.

Kako optužnica još nije podnesena, jer je istraga još u tijeku, još se ne zna za koje će kazneno djelo Edi Mišić na sudu odgovarati, odnosno koliko bi, dokaže li mu se krivlja, mogao provesti iza rešetaka.

Vjerojatno će bitna stavka u obrani biti i u koliko je mjeri Mišić bio uračunljiv u trenutku kada je nesretnoj Seleni Margarit Graciano Macedo oduzeo život.

Podsjetimo, njezino je ubojstvo ovog ljeta na splitskom Marjanu na noge diglo cijelu policiju, ali i djelatnike GSS-a, koji su danima pretraživali splitsku park-šumu tragajući za tijelom koje je nađeno nakon četiri dana tristo metara od marjanskog vrha.

>> Da su Mišiću bili uzeti otisci zbog sitnih krađa bio bi odmah otkriven

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije