Mostar

Sarajevski plavi nadigrali Plemiće i zasluženo prošli u finale Kupa BiH

Utakmica
Stojan Lasić
04.04.2013.
u 10:31

Željezničar je pokazao veću kvalitetu u svakom segmentu nogometne igre

Željezničar je ostvario pobjedu u Mostaru (0:2) te se tako zasluženo plasirao u finale Kupa BiH. Zrinjski u ovom susretu nije bio dorastao protivniku koji je pokazao veći kvalitet u svakom elementu nogometne igre.

Bez većih prigoda


Prvih pola sata utakmice u Mostaru proteklo je bez pravih prigoda. Željezničar je u tom razdoblju imao nešto više loptu u svojim nogama, ali ona je kolala dosta daleko od gola Zrinjskog. Mostarci su, stekao se dojam, svjesno prepustili posjed lopte protivniku. Na prvu pravu prigodu čekalo se do 27. minute. Nakon jednog udarca iz kuta lopta se odbila do Samira Bekrića koji je iz prve šutirao, domaći vratar je bez previše problema ukrotio njegov udarac. Nesretni se Bekrić prilikom šuta na gol ozlijedio pa je morao prije vremena napustiti teren. Umjesto njega ušao je mladi Urdinov. Desetak minuta kasnije Željezničar je imao još jednu prigodu. S loptom je prema kaznenom prostoru Zrinjskog krenuo Selimović, njegov se čuvar “uvlačio” u svoj kazneni prostor te je krilnom igraču Želje otvorio prigodu za udarac. Selimović je šutirao “slabijom” lijevom nogom, a njegov je šut obranio Melher. Samo minutu kasnije Zrinjski je kreirao jednu opasnu situaciju pred protivničkim golom, ali u obećavajućoj situaciji navalni igrači Zrinjskog nisu najbolje reagirali. Plemići su najbolju priliku imali u 44. minuti. Željezničar je napravio prekršaj na samoj ivici kaznenog prostora. Udarac je s te pozicije izveo Marković, ali je njegov šut otišao malo preko gola. Kada su svi mislili da u prvom dijelu neće biti pogodaka gosti su stigli u vodstvo. Sjajno se na desnoj strani napada svog čuvara oslobodio Stanić koji je uputio loptu u peterac domaćih. Tu se na pravom mjestu u pravo vrijeme našao robusni Adilović koji je loptu glavom pospremio u mrežu.

Stanić “presudio”

Na odmor se otišlo pri vodstvu Željezničara 1:0. U nastavku su domaći stvorili početni pritisak. U jednoj se prilici našao Žuržinov, ali njegov udarac završio je pored gola. Nakon toga uslijedila je jedna sporna situacija iz koje je momčad Zrinjskog postigla pogodak, ali je pomoćni sudac “podigao” zaleđe nakon čeka je uslijedila burna reakcija domaćih igrača i publike. Domaća ekipa nije se ni snašla, a već je na drugoj strani primila pogodak nakon dobre akcije nogometaša Želje koju je završio jučer raspoloženi Stanić. Nakon drugog primljenog gola Zrinjski je imao nekoliko dobrih prilika iz kojih nije, ipak, uspio postići bar počasni pogodak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije