INTERVJU

Sarajevo je srušilo sporazum iz Bruxellesa

Vjekoslav Bevanda
15.04.2013.
u 09:18

Ne vidim nikakva više smisla da se ulazi u Vladu. Što se tamo događa mogu nazvati hororom

Vjekoslav Bevanda ponovno je potvrdio zašto je jedan od rijetkih političara kojemu je posve strano diplomatsko paradiranje, uvijene i izjave bez pokrića. Stvari naziva pravim imenom i adresira probleme tamo gdje im je mjesto. Nakon burnog tjedna - posjeta povjerenika za proširenje Europske unije Štefana Fuelea i susreta četvorice premijera iz regije, za Večernji list govori predsjedatelj Vijeća ministara.
 

Jeste li zadovoljni razgovorima s predstavnicima Europske unije?

Meni je bilo jako žao što je otkazan dijalog na visokoj razini koji je bio sazvan u Mostaru jer su u posljednje vrijeme svi susretu u ovome gradu, uz sve probleme koje ima nametnutim Statutom, rezultirali krajnje pozitivno s vrlo optimističnim tonovima. Zašto se sada dogodio zaokret, a svi razgovori izuzev plenarnog dijela bili su identični, meni uistinu nije poznato. Inače, susrete s predstavnicima Europske komisije, da odgovorim na vaše pitanje, sam doživio pomalo razočaravajuće.

Gospodine Bevanda, prošloga tjedna u Mostaru su se okupila četvorica premijera. Uputili ste ohrabrujuće prijateljske poruke, ali su mediji špekulirali kako je premijer Milanović izbjegao susret s premijerom Dačićem. Je li to tako?

Prije svega to je bio susret prijatelja i susjeda. Potpuno je netočno i radi se o manipulacijama da je netko nekoga izbjegao jer naprosto nije bio u pitanju dijalog na visokoj političkoj razini. To je dogovor koji sam gradio posljednjih nekoliko mjeseci oko dolaska u Mostar i svi su znali tko dolazi. Potpuno je netočno da se gospodin Milanović nije htio susresti s Dačićem. Makar i ono što je na sajmu bilo javno demantiralo je takve navode.

 

Ostatak intevjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?