PRIZNANJE

Šapina: Panića sam podmitio s 40 tisuća eura

šapina
VL FOTO
06.01.2011.
u 08:22

- Pitao sam ga može li srediti da u drugom poluvremenu padnu dva gola. To se i dogodilo, s time da je Fincima svirao nepostojeći penal. Za obavljeni sam mu posao isplatio 40.000 eura – rekao je Šapina.

Ante Šapina je u svojstvu svjedoka izašao pred suca Zemaljskog suda u Bochumu i odgovarao na pitanja o kladiteljskom skandalu priznavši da je manipulirao rezultatima nogometnih utakmica...

U Berlinu rođeni Hrvat, koji će uskoro sjesti i na optuženičku klupu u istome sudskom procesu, te koji je i dalje u pritvoru kako ne bi mogao utjecati na svjedoke, priznao je da se počeo kladiti na velike iznose odmah po svršetku Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. Kratko je apstinirao nakon što je osuđen 2005. godine u "slučaju Hoyzer". Trebao je tada u zatvoru provesti ukupno 35 mjeseci, ali je izašao na slobodu odležavši tek nekoliko mjeseci. Trenutačno je, kao jedan od glavnooptuženih u Bohumskom procesu, u dugotrajnome istražnom pritvoru, još od 19. studenog prošle godine, kada je istraga lokalnog ureda Državnog odvjetništva rezultirala prvim optužnicama.

U srijedu je na sudu Šapina ispričao da je potplatio bosansko-hercegovačkog suca Nova Panića, djelitelja pravde na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi. Riječ je o dvoboju Lihtenštajna i Finske, koja je završila 1-1.

Šapina je otkrio da se s Panićem susreo na parkiralištu jednoga sarajevskog hotela 9. rujna 2009. godine.

- Pitao sam ga može li srediti da u drugom poluvremenu padnu dva gola. To se i dogodilo, s time da je Fincima svirao nepostojeći penal. Za obavljeni sam mu posao isplatio 40.000 eura – rekao je Šapina.

Rekao je kako je i podmitio jednog visokog dužnosnika UEFA-e s 50 000 eura kako bi Panića prebacio u viši rang, a kako bi ovaj mogao suditi važnije utakmice.

Panić je zbog sudjelovanja u namještanju utakmica već zaradio doživotnu suspenziju Europske nogometne federacije (UEFA).

Također je Šapina prokazao bivšega bundesligaškog igrača Thomasa Cichona (34), koji danas profesionalno igra u južnoafričkom Moroka Swallowsima. Srednjeg braniča rođenog u Poljskoj, koji je devet sezona (od 1995. do 2004. godine) nosio dres Kölna, Šapina je proglasio svojom "najjačom karikom", i to u vremenu kad je nosio dres drugoligaša Osnabrücka: od siječnja 2006. do srpnja 2009. godine.

Pri svim sumnjivim utakmicama Osnabrücka, pišu njemački mediji, Cichon je zapovijedao obranom, pa tako i prilikom dvoboja protiv Augsburga 17. travnja 2009. godine.

- Prvi gol u toj utakmici, po mom mišljenju, ide na dušu Cichona – rekao je Šapina.

Cichon se nakon vijesti iz bohumske sudnice javio njemačkim medijima da bi još jednom demantirao Šapinu.

- Nikad nisam kontaktirao s tim čovjekom. S 99.9-postotnom sigurnošću tvrdim da tog čovjeka nikad nisam susreo licem u lice. Ja nemam pojma o čemu on govori. Znam samo da utakmicu protiv Augsburga, kao ni ostale koje mi se stavljaju na teret, nisam namjestio – rekao je Cichon.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:36 06.01.2011.

posjetite www.lotosistem.com i osvoji bonuse uz povrat novca!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije