MANIFESTACIJA

‘Šantićeve večeri’ su svanule u nove zore

Šantić
01.10.2013.
u 09:19

Ova kulturna manifestacija završit će 6. listopada uz večer mostarskih pjesnika i predstavljanje knjige pjesnika Stevana Tontića

Kulturna manifestacija “Šantićeve večeri poezije”, 94. po redu, koje organiziraju SPKD Prosvjeta Mostar i SPKUD Gusle, svečano su otvorene u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

Aleksin duh

Manifestaciju je otvorio potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić, rekavši da Aleksa Šantić nikad nije otišao iz Mostara, već su u Mostaru prigušili Aleksu. “Politike razdvajanja i konflikta su ugušile i gušile godinama one poruke koje Aleksa sa sobom nosi kroz vremena. Mali broj ljudi ga je ovdje čuvao u srcima. Vrijeme je da svi zajedno Mostaru vratimo Aleksin duh i oni iz iseljeništva i oni koji su vrijeme proveli u Mostaru”, istaknuo je Pudarić. “Šantićeve večeri poezije” postale su večeri umjetnosti na kojima se sada nalaze i filmovi, predstave, izložbe i drugi sadržaji. Nakon svečanog otvorenja uprizorena je predstava “Život u smrti” Narodnog pozorišta u Mostaru, redatelja Ahmeda Imamovića i scenarista Veselina Gatala koja govori o životu Svetozara Ćorovića, ali i Alekse Šantića.

Nove zore, novi dani


- Ovo su i Ćorovićeve i Dučićeve, i Đikićeve, i Sladojeve, i Sekulićkine, i Tontićeve i Gatalove večeri. “‘Šantićeve večeri’” nisu samo večeri, vrlo brzo su svanule u nove zore i postali dani’’, rekao je predsjednik SPKD Prosvjeta Branislav Rajković. Na otvaranju je sudjelovala i ženska pjevačka skupina Gusala. “Šantićeve večeri” će trajati do 6. listopada, a u okviru ove manifestacije bit će otvorena izložba slika “Sunce našeg neba” mostarskog slikara Branka Radulovića, izložba dokumentarne građe “Trgovačke firme mostarskih Srba kroz istoriju”, predstavljanje knjige “Štamparsko – izdavačka i knjižarska djelatnost mostarskih Srba 1878. - 2012.” Zlatka Serdarevića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije