nenadani posjet

Sanader u Saboru aktivirao zastupničku mirovinu

sanader u saboru (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
20.12.2011.
u 13:36

Sanader se posve nenadano pojavio u – Saboru. Tamo je posjetio još uvijek aktualnog predsjednika Sabora Luku Bebića kojem je zahvalio za jamčevinu.

Četiri dana nakon izlaska iz zatvora bivši premijer Ivo Sanader odlučio je posjetiti predsjednika Sabora u odlasku i svoga prijatelja koji je jamčio za njega – Luku Bebića. U Saboru je podnio zahtjev za zastupničku mirovinu.

– Kao i svi ostali, zastupnik sam još dva dana do konstituiranja novog saziva i do tada moram regulirati svoj status. Budući da su zakonske odredbe takve, predao sam zahtjev za zastupničku mirovinu jer izgleda da nemam pravo na dužnosničku, odnosno ne može ići šest plus šest – rekao je novinarima Ivo Sanader koji ispunjava uvjete za saborsku mirovinu s obzirom na to da ima 59 godina pa se ne može koristiti klauzulom šest plus šest – pola godine pune saborske plaće i pola godine 50 posto plaće.

– Do jučer to nisam znao niti sam o tome vodio računa, ali takvu su informaciju dobili moji odvjetnici. Danas sam to regulirao i, kada sam već bio tu, nazvao sam predsjednika Sabora da, s obzirom na to da se nismo vidjeli godinu dana, popijemo kavu i porazgovaramo – objasnio je Sanader te dodao da su razgovarali "o svemu pomalo i o onome o čemu nisu stigli u posljednjih godinu dana". Na pitanje je li bilo razgovora i o jamčevini, rekao je da jest.

– Naravno, zahvalio sam mu još jednom na jamčevini i prijateljstvu jer mislim da je predsjednik Sabora učinio veliku stvar za mene kao prijatelja i ja mu zahvaljujem na tom prijateljstvu. Pokazao je da je prijateljstvo jedna kategorija koja nije ovisna o vremenskim nepogodama – zaključio je Sanader. Podsjetimo, Luka Bebić založio je svoju kuću u Komarni kao dio jamčevine za Sanaderov izlazak iz pritvora, koja je iznosila 12,6 milijuna kuna. Osim Bebića jamčevinu su, između ostalih, dali i hadezeovci Jerko Rošin i Mario Zubović.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

RO
rosa
10:42 21.12.2011.

Koliko je zla ovaj \"pošteni\" HDZ-ovac napravio hrvatskom narodu i državi Hrvatskoj, zaslužio je da za život zarađuje obilazeći kućne pragove svojih sugrađana i moli komad kruha. I ne samo ovaj HDZ-ovac u Hrvatskoj, isti su i u BiH.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?