Svjedočenje

Sanader Ježiću: Riješi to, nemoj me zajebavat'

'11.06.2005.,Rijeka - Robert Jezic  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
23.02.2011.
u 12:00

Posljednji je put bilo očito da je Sanaderu strpljenje pri kraju te da posao moram obaviti, rekao je Ježić istražiteljima

Govoreći istražiteljima o nabavi luksuznog vozila za bivšeg premijera Ivu Sanadera, riječki je poduzetnik Robert Ježić zapravo na neki način u pravom svjetlu prikazao i srž svoga odnosa s nekadašnjim šefom Vlade i HDZ-a.

Treći sastanak

– Na trećem je sastanku premijer definitivno rekao da ne trebam miješati HDZ u Švicarskoj i da to treba organizirati jednostavno, bez previše buke. Taj treći sastanak bio je prilično oštar, rekao bih, i tu je premijer riječima "riješi to, nemoj me zajebavat'" zapravo vrlo eksplicitno dao na znanje kako se to ima organizirati – rekao je riječki poduzetnik pred istražiteljima USKOK-a. Dodao je kako je do tada Sanaderu obično odgovarao "otputovat ću, vidjet ću", ali da je posljednji put bilo očito kako je Sanaderu strpljenje pri kraju te da se posao mora obaviti.

"Javi se Mladenu, odnosno Mladen će se javiti, i to morate organizirati", kazao je na posljednjem sastanku Sanader Ježiću, a ovaj ga je i poslušao. Poslije je, kazao je, otišao u Carinu k Mladenu Barišiću koji mu je predao novac za kupnju Sanaderova BMW-a.

Kuverta s točnim iznosom

– Primio sam kuvertu koju sam spremio, a naknadnom provjerom vidio sam da ima novca koji je bio za iznos, da odgovara iznosu na fakturi, što je po mojem sjećanju bilo 300.000 – kazao je Ježić.

S obzirom na to da mu je bivši premijer na spomenutom sastanku glatko odbrusio "nemoj me zajebavat'", Ježić je jasno progovorio i o Sanaderovu autoritetu u stranci u to vrijeme.

– Svi dobro znamo da je njegov autoritet u državi i u stranci tada, 2008. godine, bio neprijeporan. Tko bi se suprotstavio nekakvoj odluci, zahtjevu ili pitanju, mogao je biti siguran da će zbog toga snositi nekakve posljedice – jasan je bio jedan od najbližih Sanaderovih ljudi.

Budući da je Sanaderu platio automobil preko svoje tvrtke HAAB u Luksemburgu, Ježić je imao troškova.

– Tvrtka je bila osnovana neposredno prije toga i imao sam troškova. Spomenuo sam troškove i rekao mu na kraju bih li mogao eventualno od stranke to dobiti, na što je on rekao "nemoj me s tim gnjavit'" – priznao je poduzetnik.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije