Fimi media

Sanader je bio izvrstan nogometaš, a živio je na visokoj nozi

fimi media (1)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
16.09.2013.
u 11:57

Svjedok se pohvalio da je sa Sanaderom osnivao HDZ u Austriji, pa je tako Sanader bio predsjednik austrijskog ogranka te stranke, a Čapin tajnik

- Ne govorim mnogo, ali govorim istinu - rečenica je s kojom je svoj svjedočki iskaz počeo Ivo Čapin, stari poznanik Ive Sanadera, kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje za aferu Fimi media. Čapin je tako ispričao kako Sanadera poznaje od 70-ih godina prošlog stoljeća, a upoznao ga je u Innsbrucku preko svog brata koji je studirao teologiju. S bivšim premijerom intenzivno se družio do 90-ih, a kasnije su se viđali na skupovima HDZ-a.

Svjedok se pohvalio da je sa Sanaderom osnivao HDZ u Austriji, pa je tako Sanader bio predsjednik austrijskog ogranka te stranke, a Čapin tajnik. Svjedok je otkrio i neke do sada nepoznate detalje iz života nekada najmoćnijeg čovjeka u Hrvatskoj.

- Sanader je bio jako komunikativan i družio sa svima. I s nama radnicima (Čapin je soboslikar, op.a.) i s političarima, intelektualcima... Pomogao nam je u osnivanju nogometnog kluba. On je inače fantastičan nogometaš, bio je kapetan tog kluba i zahvaljujući njemu, dugo smo bili prvi na ljestvici - kazao je Čapin.

Govoreći o Sanaderovom imovnom stanju, što su bile okolnosti na koje je njegovo saslušanje predložila Sanaderova obrana, svjedok je kazao da je Sanader živio na visokoj nozi. - Imao je dvije firme, od kojih je jedna bila građevinska. Ta je firma gradila kuće od temelja do krova i zapošljavala je između 14 i 17 ljudi. U to vrijeme živio je u velikom stanu, namještenom skupocjenim namještajem, u kojem je bilo puno slika i knjiga. Kada se 90-ih vraćao u Hrvatsku pomogao sam mu seliti, a stvari smo prevozili u dva autobusa od tri i pol tone. Imao je i dva automobila, od kojih je jedan sigurno bio mercedes - kazao je svjedok.

Dodao je da je Sanader u to vrijeme u Austriji bio zasigurno jedan od najuglednijih Hrvata, koji se družio i s gradonačelnikom Innsbrucka. - Gradonačelnik je sa Sanaderom dolazio u crkvu i Hrvatsku katoličku misiju, a Sanader nam je pomogao u kratkom vremenu naći prostorije u kojem je bio Hrvatski dom. Bio je jedan od najuglednijih Hrvata u Austriji, kao i uostalom i u Hrvatskoj zbog čega je i izabran za predsjednika Vlade - pohvalio je svjedok bivšeg premijera. Trebao je svjedočiti i Petar Selem, a kako se on nakon opetovanih poziva nije pojavio na sudu, sudsko vijeće je odlučilo da ga se neće saslušati. Suđenje se nastavlja sutra, kada bi trebao biti saslušan financijsko - knjigovodstveni vještak.

>> Suđenje za Fimi mediju u završnoj fazi: Svjedoci se nisu pojavili

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?