TREBAJU NAŠU POMOĆ

Samohrana majka s tri kćerkice živi od 170 KM u jednoj sobi

pomoc
Zvonimir Čilić
28.12.2010.
u 12:59

Ljubica Kozina: Vrlo teško sastavljamo kraj s krajem i da nije dobrih ljudi, teško bismo mogli dalje

Da su protekli i nadolazeći blagdani - blagdani ljubavi i darivanja te dobrote, osjetila je i Ljubica Kozina, samohrana majka tri malodobne djevojčice – Sanje (15), Ivkice (12) i Ivane (5,5 godina) iz Viteza.

Jedan sanitarni čvor

A to, prije svega, treba zahvaliti Svjetlanu Markoviću koji je i pokrenuo i vodio akciju pomoći ovoj siromašnoj obitelji. Ljubica sa svojim kćerima i 170 maraka socijalne pomoći živi u jednoj prostoriji zgrade bivše osnovne škole u naselju Bila u općini Vitez.

Stan, ili je bolje reći jednu za stanovanje potpuno ne uvjetnu prostoriju, ne plaća jer u toj zgradi Općina je smjestila nekoliko siromašnih obitelji, beskućnika, a više stanara koristi jedan sanitarni čvor.

„Vrlo teško sastavljamo kraj s krajem i da nije dobrih ljudi, teško da bi te ‘krajeve’ uopće mogla sastaviti. Eto, drva za ogrjev osigurala nam je obitelj Gazibarić iz Nove Bile, čije dvoje djece su učenici Katoličkog školskog centra ‘Petar Barbarić’ u Travniku, kao i moje Ivkica i Sanja“, kaže Ljubica i dodaje kako samo za mjesečne autobusne karte Bila – Travnik za svoje dvije djevojčice mora izdvojiti 64 marke, a to je trećina njihovih mjesečnih primanja.

„Evo, već drugi put pomaže nam i Svjetlan Marković i hvala mu do neba, kao i dobrim ljudima koji su nam ovu pomoć osigurali. Hvala im, a neka im dragi Bog plati za sve dobro što čine“, kaže Ljubica. A kako nam je kazao Svjetlan Marković, pomoć obitelji Kozina, bogat paket prehrambenih i higijenskih potrepština, darovala je tvrtka Vujević company, odjeću za djevojčice tvrtka Iva, a dvije vreće krumpira PD Vlašić. Uz to, Ivana i Ivkica dobile su i božićne paketiće slatkiša.

Nova akcija

Svjetlan Marković je obećao i novu akciju pomoći, a neka i ova novinarska zabilješka bude poziv dobrim ljudima da pomognu Sanji. Ivkici i Ivani i njihovoj majci Ljubici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?