Hrvati izbornici

Samo Pavličević i Brajković u reprezentaciji BiH

Košarka
03.02.2012.
u 07:36

Reprezentaciju BiH dosad su vodili jedan Hrvat s BiH putovnicom (Nenad Marković, bivši igrač Bosne) i jedan trener sa CRO putovnicom (Faruk Kulenović).

Ljiljane su vodili još i Sabit Hadžić (dvaput), Draško Prodanović i Mensur Bajramović (dvaput). Od hrvatskih košarkaških trenera strane reprezentacije vodili su Željko Pavličević (Japan), Dražen Brajković (Gruzija). Cibonin pomoćni trener Ivan Rudež bio je prvi trener, ali ne i
izbornik slovačke seniorske reprezentacije, a Ivan Sunara je s mladom reprezentacijom Slovenije osvojio naslov europskog prvaka.  Treba reći da je Jasmin Repeša prije dvije godine bio vrlo ozbiljan kandidat za talijanskog izbornika.

S Hrvatskom na četiri velika natjecanja


Aco je u hrvatskoj reprezentaciji glavni trener bio na Europskom prvenstvu u Ateni (1995.) od kada datira i naša posljednja seniorska reprezentativna medalja. Vodio je Hrvatsku i na Eurobasketu u Turskoj (2001.), zapravo od 1999. do 2001. bio je valjda jedini profesionalni izbornik u povijesti Hrvatskog košarkaškog saveza. Pomoćnik izbornika bio je u Barceloni, na Olimpijskim igrama 1992., gdje je bio desna ruka Petru
Skansiju, a godinu poslije na Eurobasketu u Njemačkoj bio je asistent Mirku Novoselu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije