Mamićev miljenik

Sammir opet pio, u 3.40 uhvatila 
ga policija s 0,76 promila

'23.07.2011., Stadion Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 1. kola Prve HNL izmedju GNK Dinamo i NK Inter Zapresic. Sammir. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
03.03.2013.
u 23:49

Kako mu to nije prvi put da je uhvaćen kako vozi pijan, postoji mogućnost i da mu na kraće razdoblje bude oduzeta vozačka dozvola.

Groznica subotnje večeri, još jedna u nizu, uhvatila je dinamovca Sammira i ovaj vikend. Ponovo je Mamićev miljenik zavirio u čašicu te zatim sjeo za volan... I ponovo je – uhvaćen! Za Sammira, očito, ne vrijedi ona da je povijest učiteljica života. Priča je već ispričana više puta, a princip je isti.

Naime, u redovnoj kontroli zagrebačka prometna policija još ga je jednom uhvatila kako gradom vozi s nedopuštenom količinom alkohola u krvi. U noći na nedjelju u 3.40 sati ujutro policija ga je zaustavila na Mažuranićevu trgu, a alkotest je pokazao da je vozio s 0,76 promila alkohola u krvi.

Policija je protiv hrvatskog reprezentativca podnijela prekršajnu prijavu redovnim putem, a kako mu to nije prvi put da je uhvaćen kako vozi pijan, postoji mogućnost i da mu na kraće razdoblje bude oduzeta vozačka dozvola.

Prošao je već školu, ali...

U klubu u nedjelju još nisu imali tu informaciju.

– Dečki su nakon pobjede nad Slavenom dobili dva dana slobodno, nedjelju i ponedjeljak, no nemamo informacije što se događalo sa Sammirom – kazali su nam u klubu.

Legitimno je da Brazilac kockastih i plavih izađe, da se zabavi, pa i da proslavi još jedan naslov u nizu, pobjedu na Poljudu, fantastičan pogodak Slavenu... No, nije legitimno i to što pod utjecajem alkohola sjeda za volan, po tko zna koji put. Dakako, zbog njega, ali i zbog ostalih sudionika u prometu.

Zar mu nije bila dovoljna lekcija to što je prije nešto manje od dvije godine "pao" u Savskoj, i to sa čak 2,13 promila! Zadržan je tada i na triježnjenju. Bila je to sramota. Zašto služe taksiji? Koji u Zagrebu nikad nisu bili jeftiniji. A Sammir ima novca, to mu nije problem.

Problem je njegova neodgovornost. I to što svako malo izaziva sudbinu, jer netko bi mogao stradati. Lako za klupske obaveze i to što je vani u gluho doba noći. Nedavno je zakasnio na trening, no nisu ga kaznili. Stvar je klupskih čelnika bi li od njih sakrio što je radio u noći na nedjelju, je li popio viski ili pet. To je isključivo pitanje Sammira i Mamića. Zanemarimo li da je hrvatski reprezentativac!

Sammirova savjest

Razgovarali smo s njim pod jugom neposredno prije nego što se uputio u izlazak, u subotu oko 21 sat. Bio je potišten, ali kazao je nešto vrlo znakovito:

– U redu, zabio sam lijep gol, ali znam da mogu još bolje, to želim i pokazati! – kazao je Sammir. I činilo se zaista da je tako. Ne sumnjamo u njegove riječi, no...

Očekuje ga uskoro i utakmica Hrvatska – Srbija na Maksimiru, a o tome je kazao:

– Ne znam hoću li biti pozvan.

Zašto to mislite, igrate dobro, zabijate.

– Želio bih igrati, mnogo sam naučio o tome što se događalo između dviju zemalja. To nije obična utakmica – pričao je Sammir prije nego što je otišao u noć.

Progledali su mu kroz prste puno puta, vjerojatno će tako biti i sada.

Što će se događati dalje? Ostaje na Sammirovoj savjesti. Dolazi novi vikend...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?