Sastanak u Nyonu

Sam Platini od Markovića će tražiti suspenziju Marića i Mamića!

Platini Marković
Goran Stanzl/PIXSELL
25.08.2010.
u 08:45

Uefin predstavnik za VL: Svog istražitelja poslali smo u Zagreb jer HNS dva i pol mjeseca ništa nije poduzeo!

Danas u 10 sati u sjedištu Uefe u Nyonu održat će se sastanak predstavnika Uefe i Hrvatskog nogometnog saveza. S jedne strane stola bit će Uefin predsjednik Michel Platini, predsjednik Disciplinske komisije Peter Limacher i istražitelj Robin Bokšić, dok će HNS zastupati predsjednik Vlatko Marković, glavni tajnik Zorislav Srebrić i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

U telefonskom kontaktu s Uefinim predstavnikom, koji je zasad inzistirao na anonimnosti, doznali smo da će Uefa od HNS-a tražiti suspenziju Zorana Mamića i Brune Marića do završetka postupka.

– Predsjednik Uefe Michel Platini zatražit će suspenziju. Suspenzija ne prejudicira krivnju, to je normalna stvar tijekom postupka, sve dok se slučaj ne rasvijetli. A pokaže li se na kraju da su nedužni i da su ovo bile priče za malu djecu temeljene na razgovorima petorice budala, obojica će biti rehabilitirani s Uefine strane i nastavit će se baviti svojim poslom.

- Znate, prije nekog vremena u Njemačkoj su bila suspendirana šestorica nogometnih sudaca zbog sumnji u namještanje utakmica, međutim dvojica su nedavno, kad im ništa nije bilo dokazano, opet počeli suditi. Suspenzija, dakle, ne mora ništa značiti – rekao nam je Uefin čovjek.

Zašto Bruno Marić, koji stalno govori kako je nedužan i kako je njegov razgovor s Uefinim istražiteljem bio neslužben, nije dobio pismenu potvrdu da je ispitan kao osumnjičenik?

– Jednostavno zato što Uefa nije toliko zadužena za Marića, budući da nije međunarodni sudac. To je posao za HNS, koji mora riješiti taj slučaj.

Pa zašto je onda Uefin istražitelj došao to rješavati prije nego što je HNS obavio svoj dio posla?

– Zato što HNS nije ništa poduzeo dva i pol mjeseca, pa je Uefa odlučila reagirati! – kaže Uefin predstavnik.

Očito u Nyonu nisu prihvatili priču iz Rusanove kako je HNS prije dva mjeseca, čim je doznao za aferu, obavijestio naše policiju i sudstvo. Također, doznajemo da ni hrvatska ni njemačka policija ne vode nikakav postupak protiv Mamića i Marića.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije